Oficiantele Spitalului Judetean fura din hrana bolnavilor Dan Capatana - „Le dau pe mana politiei"
Oficiantele Spitalului Judetean fura din hrana bolnavilor: Dan Capatana - „Le dau pe mana politiei"
13 May, 2010 03:01
13 May, 2010 03:01
13 May, 2010 03:01
ZIUA de Constanta
2119
Marime text
După ce s-a reuşit
externalizarea serviciului de hrană pentru pacienţii de la Spitalul
Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, noua problemă a conducerii
unităţii pe de o parte, dar şi a firmei care se ocupă de pregătirea
mâncării, SC Arimex Comexim 2000, o reprezintă furtul din mâncarea
bolnavilor pe care cele 22 de oficiante încă îl practică
Problema adusă în prim plan de mai mulţi pacienţi ai SCJU nu reprezintă deloc o noutate în peisajul unităţilor sanitare constănţene.
Chiar şi înainte ca serviciul de preparare a hranei să fie predat actualei societăţi, SC Arimex Comexim 2000 SRL, furtul din alimentele care ar fi trebuit să ajungă la bolnavi era la ordinea zilei. Conducerea spitalului, dar şi cea a societăţii care pregăteşte mesele zilnice celor aproape 1.000 de bolnavi, au reuşit, într-o oarecare măsură, să-i disciplineze pe cei care, prin acţiunile pe care le fac, nu înţeleg că oricând pot ajunge în spatele gratiilor pentru câteva porţii de mâncare. Însă cele 22 de oficiante care iau mâncarea de la cantină şi ar trebui să o predea bolnavilor continuă să lucreze în acelaşi mod, aşa cum au făcut-o până acum.
Directorul SCJU Constanţa, Dan Căpăţână, ne-a declarat că ştie despre situaţia creată şi că va face controale drastice în zilele următoare, iar cei care vor fi prinşi că aplică astfel de practici vor fi concediaţi. „Eu le-am avertizat că dacă fac astfel de lucruri şi eu le prind, le dau pe mâna poliţiei. Am să fac controale zilnice în acest sens. Oamenii nu vin la spital de plăcere şi au nevoie de cel mai bun tratament. Nu se poate să iei de la gura unui bolnav. Cu atât mai mult cu cât m-am chinuit să externalizez serviciul de pregătire a hranei". Acesta a mai susţinut că a dat ordin să se afişeze pe fiecare din cele 33 de secţii meniul zilnic, astfel încât fiecare pacient să ştie ce trebuie să primească zilnic
Pacienţii vor primi mâncarea vidată
Şi directorul societăţii care pregăteşte mâncarea zilnică a celor 970 de pacienţi ai SCJU şi a secţiei exterioare de la Palazu, Petre Preda, ne-a declarat că a luat şi el măsuri astfel încât situaţia furtului din mâncarea bolnavilor să se rezolve. „Începând de luni le vom da mâncarea pacienţilor în ambalaj vidat. Va fi şi mai igienic şi mai practic şi astfel poate vom reuşi să împiedicăm furtul din alimente". Asta chiar dacă procesul de vidare implică mult mai multe costuri decât cele stabilite iniţial pentru acest proiect.
Exemplul de furt de alimente pe care ni l-a dat directorul ne-a surprins: într-una din zilele trecute, din cele 11 alimente pe care ar fi trebuit să le primească în acea zi pacientul, la el au ajuns doar şapte. Restul s-au „pierdut" pe drum. Cât despre afişarea meniului zilnic pe fiecare secţie în parte, Petre Preda ne-a declarat că oficiantele refuză să facă acest lucru. Acesta şi-a manifestat speranţa că cei din conducerea spitalului le vor impune oficiantelor, în cel mai scurt timp, să se conformeze acestei măsuri.
Problema adusă în prim plan de mai mulţi pacienţi ai SCJU nu reprezintă deloc o noutate în peisajul unităţilor sanitare constănţene.
Chiar şi înainte ca serviciul de preparare a hranei să fie predat actualei societăţi, SC Arimex Comexim 2000 SRL, furtul din alimentele care ar fi trebuit să ajungă la bolnavi era la ordinea zilei. Conducerea spitalului, dar şi cea a societăţii care pregăteşte mesele zilnice celor aproape 1.000 de bolnavi, au reuşit, într-o oarecare măsură, să-i disciplineze pe cei care, prin acţiunile pe care le fac, nu înţeleg că oricând pot ajunge în spatele gratiilor pentru câteva porţii de mâncare. Însă cele 22 de oficiante care iau mâncarea de la cantină şi ar trebui să o predea bolnavilor continuă să lucreze în acelaşi mod, aşa cum au făcut-o până acum.
Directorul SCJU Constanţa, Dan Căpăţână, ne-a declarat că ştie despre situaţia creată şi că va face controale drastice în zilele următoare, iar cei care vor fi prinşi că aplică astfel de practici vor fi concediaţi. „Eu le-am avertizat că dacă fac astfel de lucruri şi eu le prind, le dau pe mâna poliţiei. Am să fac controale zilnice în acest sens. Oamenii nu vin la spital de plăcere şi au nevoie de cel mai bun tratament. Nu se poate să iei de la gura unui bolnav. Cu atât mai mult cu cât m-am chinuit să externalizez serviciul de pregătire a hranei". Acesta a mai susţinut că a dat ordin să se afişeze pe fiecare din cele 33 de secţii meniul zilnic, astfel încât fiecare pacient să ştie ce trebuie să primească zilnic
Pacienţii vor primi mâncarea vidată
Şi directorul societăţii care pregăteşte mâncarea zilnică a celor 970 de pacienţi ai SCJU şi a secţiei exterioare de la Palazu, Petre Preda, ne-a declarat că a luat şi el măsuri astfel încât situaţia furtului din mâncarea bolnavilor să se rezolve. „Începând de luni le vom da mâncarea pacienţilor în ambalaj vidat. Va fi şi mai igienic şi mai practic şi astfel poate vom reuşi să împiedicăm furtul din alimente". Asta chiar dacă procesul de vidare implică mult mai multe costuri decât cele stabilite iniţial pentru acest proiect.
Exemplul de furt de alimente pe care ni l-a dat directorul ne-a surprins: într-una din zilele trecute, din cele 11 alimente pe care ar fi trebuit să le primească în acea zi pacientul, la el au ajuns doar şapte. Restul s-au „pierdut" pe drum. Cât despre afişarea meniului zilnic pe fiecare secţie în parte, Petre Preda ne-a declarat că oficiantele refuză să facă acest lucru. Acesta şi-a manifestat speranţa că cei din conducerea spitalului le vor impune oficiantelor, în cel mai scurt timp, să se conformeze acestei măsuri.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- cititor 13 May, 2010 09:58 pe bucatarese le da pe mana politiei, iar celor care au contribuit la moartea adolescentei de 15 ani le da avertisment... halal director!