Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Valul 6 de energie - partea întâi - ziua 1. 8 mai 2024. Am lăsat în urmă și luna nouă, dar și vibrația Sărbătorilor

ro

08 May, 2024 08:31 444 Marime text


Valul 6 de energie - partea întâi - ziua 1
8 mai 2024

Am lăsat în urmă și luna nouă, dar și vibrația Sărbătorilor.
De astăzi reluăm rutina zilnică a zilelor ”obișnuite”, cu activitățile zilnice și familiarul repetițiilor procedurale.
Alternanța între perioadele de Sărbătoare și perioadele ”ordinare” este armonizată cu alternanțele zi noapte, cald frig sau zile vântoase, zile liniștite.

Termenul de alternanță este extrem de important, corpul nostru trăindu-l în fiecare expir și inspir, sau în bătăile și relaxările cordului.
Atunci când îl folosim în viața zilnică, în alternanța muncă / relaxare, sau concentrare intensă / dispersie – reușim să îndeplinim sarcini extrem de dificile, cum ar fi participarea la examene grele și trecerea lor cu note meritorii.

Discutam cu un tânăr care se pregătește pentru Bacalaureat și admiterea la Facultate. Starea de tensiune, încordare și focalizare în care a intrat este atât de intensă, încât corpul reacționează cu oboseală tip epuizare.
Folosește pastile de memorie și abuzează de ele, ajungând și la trei pastile pe zi, ultima către seară, pentru a-și putea forța bagajul interior să rețină detaliile dorite.
Alături de acestea folosește cafea (tot așa 2-3 căni pe zi, deși suspectez chiar mai multe) și probabil că alimentar folosește stimulente precum ciocolata sau orice cu zahăr, care ajută la focalizare și susținerea efortului mental de scurtă durată.

Descopăr cum a dat la o parte complet alternanța, este o minune că reușește încă să se odihnească și să doarmă noaptea (culcându-se mult după miezul nopții) și observ cum discursul minții lui nu mai este cel al unui tânăr – flexibil și cu simțul umorului – ci seamănă izbitor cu al adulților mânați de ambiție: trebuie să iau examenul, trebuie să iau notă mare, trebuie să intru la Facultate, trebuie să....

Îmi amintesc de propria mea energie înainte de intrarea la Facultate și deși au trecut mulți ani de atunci, corpul își reamintește abuzul la care a fost supus.
Și reacțiile ulterioare, din examen și de după examene.
Aș fi putut să fii făcut lucrurile mult mai ușor și relaxate. Dar nu știam că era posibil atunci. Așa cum tânărul nu știe că este posibil acum, și nici nu ia în seamă posibilitatea.

Se pare că repetăm cu toții aceleași scenarii, învățând prin propriile suferințe și dificultăți; constat că este extrem de dificil să transmiți propriile lecții celorlalți. Dar asta nu mă împiedică să o fac.
Continui eforturile de educație și vă invit la Webinariile online ale lunii mai, care sunt dedicate subiectelor celor mai fierbinți dinainte de examene:

Pe 15 mai o întâlnire cu Cristela Georgescu și o discuție practică și actuală despre deparazitare, ca și componentă principală a detoxifierii, proces absolut obligatoriu în perioada după Sărbători.
https://www.cristelageorgescu.ro/oferta-detox-30-aprilie/

Pe 16 mai un Webinar despre Ficat și fiere, continuând discursul detoxifierii și amintindu-ne de importanța acestui organ cheie (bila) în procesul de digestie și curățenie interioară.
https://holisticshop.ro/.../webinar-mai-curatenia-de.../

Și pe 24 mai Webinarul despre alternanțe și importanța ritmului în menținerea stării de sănătate: https://alchida.ro/.../webinar-alternanta-sustinut-de-dr.../

Educația și cunoașterea sunt repere utile în procesul de creștere interioară.
Continui să particip on-line, dar și direct, în programele de dezvoltare personală și vă aștept acolo unde simțiți că vă este util în propria creștere.
Dacă vă interesează și Retreatul din zona Buzăului, în perioada 21-24 iunie puteți să solicitați informații la adresa vassormi@gmail.com

Astăzi avem o zi de mijloc de săptămână și început de lună în creștere cu echilibru și liniște energetică.
Să ne fie bine tuturor,
Cu iubire,


Text+foto: Facebook/Zyanna Orinda.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii