Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mobilizare în prag de Sărbători pentru oamenii fără adăpost din Constanţa. Şi tu poţi ajuta!

ro

28 Nov, 2016 14:25 3658 Marime text
O iniţiativă lansată pe reţelele de socailizare deja de doi ani ajunge şi la Constanţa. Este vorba despre campania „Îmbracă un copac“, în cadrul căreia oricine are acasă haine groase pe care nu le mai foloseşte  le poate dona oamenilor străzii, care au mai mare nevoie de ele, mai ales, acum, pe timp de iarnă.
 
Astfel, cei interesaţi de acţiunea de caritate sunt aşteptaţi astăzi, de la ora 16:00, în Parcul Tăcăbărie din Constanţa cu obiectele vestimentare care le prisosesc să... îmbrace câte un copac. Oamenii străzii pot lua apoi acele haine.
 
Iniţiativa „Îmbracă un copac“ a pornit din Canada şi a fost ideea unei fetiţe, pe nume Jayda, care înainte de a împlini 8 ani, în noiembrie 2015, a mers împreună cu prietenele ei să împartă haine groase pentru oamenii străzii din Halifax. Fetele au lăsat obiectele vestimentare în parc, pe bănci sau legate de copaci ori de stâlpii de iluminat, pentru ca oamenii fără adăpost să şi le poată alege în funcţie de ce au nevoie şi ce li se potriveşte.
 
Povestea Jaydei a ajus în scurt timp virală, iar ideea ei a fost preluată în întreaga lume, inclusiv în mai multe oraşe din România.

sursa foto: europafm.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii