Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grămezi de fiare pe dane, un tren fantomă şi blocaj la Poarta 1 Ce-au văzut turiştii străini de pe Costa Deliziosa de la navă până la ieşirea din port (galerie foto)

ro

01 Jun, 2013 00:00 5005 Marime text
Ieri, în portul Constanţa a acostat nava maritimă de pasageri COSTA DELIZIOSA. Nava a ajuns la Constanţa din Istanbul şi a plecat ieri seara spre Odesa. La bordul ei sunt 2.265 de turişti, care provin de pe toate continentele. Agentul navei este Idu Shipping & Services.

Ieri, unii turişti au vizitat capitala, unii Delta Dunării, iar alţii – municipiul Constanţa. Curioşi să vedem şi noi oraşul Constanţa prin ochii străinului, am urmat un microbuz cu turişti, care a plecat din Dana de pasageri şi a ajuns la magazinul Tomis. Până la ieşirea din Portul Constanţa, turiştii au „admirat” grămezile imense de fiare vechi, care nu se mai terminau, şi un tren de marfă, cu vagoane ruginite, care mai aveau un pic şi săreau de pe şine şi o imensă coadă de maşini formată pentru că tocmai trecea trenul fantomă despre care vorbeam de zici că tocmai îl planificase cineva să creeze blocaj la Poarta 1. Din Poarta 1 până în Poarta 2, pe strada Termele Romane, străinii au văzut zona neîngrijită din preajma mozaicului roman, câteva autobuze ale RATC, nişte hoţi de fier vechi, parcul primăriei, aglomeraţia de la semafor şi câteva zeci de taxiuri, parcate în şir indian pe strada Mihai Viteazu. Punctul final al călătoriei a fost parcarea de la magazinul Tomis. „Înarmaţi” cu hărţi şi aparate foto, turiştii străini au luat la pas strada Ştefan cel Mare, au intrat în magazinele de aici şi au degustat din covrigii braşoveni de la colţul străzii. Unii s-au aventurat chiar mai departe şi ajuns pe străzile Constantin Brătescu şi Sarmisegetusa, pe care sunt în toi lucrările de schimbare a conductelor de apă. Dezamăgiţi s-au întors pe strada Ştefan cel Mare şi au cutreierat  magazinele în căutarea suvenirurilor.
Nu am încercat să îi întrebăm ceva în sensul de cât le-a plăcut la noi şi dacă vor mai reveni să nu se creadă că îi instigăm la vorbe rele.

Despre Costa Deliziosa

Nava Costa Deliziosa este o adevărată galerie de artă plutitoare care găzduieşte 340 lucrări originale şi 4700 tablouri. Vasul are 16 etaje şi spaţiile largi oferă toate facilităţile unei staţiuni de lux: cazino, spa, săli de sport şi fitness, terenuri de baschet şi piste de alergat exterioare, cinematograf 4D, piano-bar, un restaurant exclusivist, cafenele liniştite, un shopping mall în miniatură, bibliotecă, simulator de golf şi un simulator de Formula 1. După Constanţa, Costa Deliziosa merge în Ucraina, la Odessa şi Yalta, iar apoi schimbă traseul către Atena şi Italia. Croaziera se încheie pe 7 iunie. Turiştii care petrec 11 zile pe mare plătesc până la 3000 euro pentru o cabină cu balcon. În preţ este inclusă mâncarea într-unul dintre cele 3 mari restaurante, accesul la piscină, sala de sport şi sălile de spectacole.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii