Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creștinii ortodocși îl prăznuiesc, azi, pe Sfântul Ioan Scărarul

ro

30 Mar, 2017 00:00 3194 Marime text
Cea de-a patra duminică din Postul Paștelui a fost dedicată Sfântului Ioan Scărarul, pe care Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește și în cea de-a 30 zi a lunii martie. 
 
Acest sfânt, care a trăit în pustiul Sinai, în peșterile din jurul mănăstirii „Sfânta Ecaterina“, este autorul „Scării virtuților“, o culegere de învățături pe care unii teologi o consideră o lucrare fundamentală, de căpătâi, după Sfânta Scriptură și Sfântă Liturghie.
 
Sfântul Ioan Scărarul, plecând de la învățăturile sfinților Vasile cel Mare, Grigore Teologul, Ioan Gură de Aur și Atanasie, dar și de la propriile sale observații, a ajuns la concluzia că la Dumnezeu se poate ajunge numai urcând scara virtuților. O scară pe care, odată ce ai început să urci, nu este deloc recomandat să te oprești, deoarece fiecare pauză anulează urcușul, iar cel care se odihnește trebuie să urce din nou, pornind de la prima treaptă.
 
De asemenea, Sfântul Ioan Scărarul este cel care a spus că Iisus Hristos a unit Pământul cu Cerul, prin Maica Sa, Fecioara Maria.  
 
Sursă foto: www.crestinortodox.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii