Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arimex Comexim 2000 SRL nu uită de cele sfinte De Rusalii, meniu deosebit pentru pacienții din Constanța

ro

20 Jun, 2016 00:00 3147 Marime text
Ortodocşii au prăznuit, ieri, Duminica Rusaliilor, cunoscutăși sub denumirea de Duminica Cincizecimii sau a Pogorârii Sfântului Duh. Sărbătoarea este prăznuită întotdeauna la 50 de zile după Paște. A fost numită „Rusalii” de la sărbătoarea trandafirilor din lumea română, „Rosalia”, consacrată cultului morților. Nu întâmplător, sâmbăta dinaintea sărbătorii de Rusalii este destinată pomenirii celor morți, zi cunoscută și sub denumirea de Moșii de vară. De Rusalii, creştinii merg la biserică şi participă la Sfânta Liturghie, slujba în cadrul căreia li se împart frunze de tei sau de nuc sfinţite. Acestea se agaţă la uşi, având menirea de a proteja familia de necazuri
 
Ca de fiecare dată, Arimex Comexim 2000 SRL, cea care prepară hrana pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa, a avut grijă să pregătească un meniu delicios pentru masa de Rusalii. Şi, ca rânduiala să fie respectată, toate bucatele au fost sfinţite de preotul Cristea Gigi.
 
Astfel, pacienţii au servit la micul dejun ceai cu lămâie, margarină, salată de vară, cașcaval, crenwurști de pui, gem, caș de vacă, brânză de vaci, brânză topită, brânză telemea, ou fiert și pate de ficat. Suplimentul a constat în biscuiți, lapte dulce și iaurt natural.
 
Pe masa de prânz, pacienții au servit ciorbă de purcel cu cartofi și smântână, supă de văcuță cu fidea, ciorbă de perișoare, ciorbă de dovlecei cu smântână, supă de pasăre cu roșii și găluște, supă de dovlecei a la grec, pârjoale moldovenești cu piure de cartofi, cârnați proaspeți de casă cu piure de cartofi, șnițel pane din piept de pui cu piure de cartofi, friptură de văcuță la tavă și cartofi la cuptor, ficăței de pui în sos de rosii la cuptor cu piure de cartofi, ceafă de porc marinată la cuptor cu varză călită, ardei umpluți cu carne de pui și smântână, friptură de văcuță cu mâncare de fasole verde, pulpe de pui la cuptor și piure de cartofi, friptură de pui și pilaf cu hribi, salată de varză albă, salata de varză murată, salată de castraveți murați și salată de roșii. Desertul a constant în piersici, nectarine, pepene roșu, plăcintă cu mere, mere, măr copt umplut cu miere și stafide, compot de piersici.
 
Cina a fost și ea una delicioasă, pacienții fiind serviți cu mămăliguță cu brânză proaspătă de vaci și smântână, mămăliguță cu brânză proaspătă telemea și smântână, pilaf cu ciuperci și friptură de pui la cuptor, pilaf cu hribi și pipote de curcan, file de pește parizian cu lămâie și mămăliguță, budincă de orez cu mere și dovleac, paste milaneze, salată orientală, cartofi gratinați, aripi de pui cu piure de cartofi, ceai cu lămâie, iar la desert - biscuiți.
 
„Tuturor pacienților le dorim însănătoșire grabnică, multă sănătate, pace sufletească și spor în toate cele bune. Rugăm Împăratul ceresc, Duhul Adevărului și Sfințitorul vieții noastre, să umple sufletele acestora cu Duhul Sfânt, să le întărească credința și să îi tămăduiască, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească și să întâmpine toate greutățile zilelor ce vor urma.
 
Mi-ai pus în inimă dorinţa de-ajuta pe cel sărman,         
M-ai învăţat să-mi fie milă de văduvă şi de orfan,       
Să am mereu un gând de pace, să mângâi pe cel oropsit, 
Puţinul meu să-mpart în două, să dau şi celui ce-i lipsit.
Fără zavistii, fără ceartă, fără dorinţi de-a fi mai sus,
Întotdeauna-ntâietatea s-o dăm doar Domnului Iisus,  
Să nu uităm că fără cruce, nimic n-avem, suntem pământ,
Ne iartă şi ne curăţeşte şi umple-ne cu Duhul Sfânt!“, a declarat Virgil Draghici, administratorul SC ARIMEX COMEXIM 2000 SRL.      
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii