Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de opinie Preaplin cu harul… îmbogăţirii

ro

25 Jul, 2011 12:04 1227 Marime text

Arhiepiscopia Tomisului a avut numeroase probleme cu Finanţele Publice, după ce taxele şi impozitele ce trebuiau să ajungă la bugetul de stat au luat drumul comunei Dorna Arini, unde ÎPS Teodosie a ridicat o mănăstire dotată cu hotel de lux.

Suma investită în ridicarea mănăstirii şi a hotelului, respectiv un milion de euro (!), a fost exact aceeaşi sumă pe care Arhiepiscopia Tomisului o avea drept datorie către Finanţele Publice încă din anul 2005, când inspectorii finanţişti au pus sub sechestru bunurile Arhiepiscopiei.

După ce şi-a plătit datoriile cu un credit luat de la o bancă, ÎPS Teodosie a contractat un nou credit, în 2006, în valoare de 500.000 de euro, pentru care a garantat cu două conturi curente ale instituţie bisericeşti. Şi de această dată, banii care trebuiau să ajungă la bugetul de stat au luat drumul comunei Dorna Arini.

Anul trecut, bunurile mobile şi imobile ale Arhiepiscopiei au fost din nou puse sub sechestru asigurator, după ce ÎPS Teodosie reuşise să adune restanţe de 42 de miliarde de lei vechi. După aproximativ o lună de zile, suma restantă a fost plătită, însă sursa banilor a fost... irelevantă în opinia reprezentanţilor Arhiepiscopiei.

www.lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gabriel Mascas 25 Jul, 2011 18:45 SINDICATUL CLERULUI"SOLIDARITATEA"VA CERE PUBLIC ANCHETAREA(ANCHETE IN DERULARE)SI CONDAMNAREA BANDITULUI CLERICAL TEODOSIE PETRESCU PENTRU MULTIPLE INFRACTIUNI SI ABUZ IN SERVICI.MENTIONAM CA ACEST INDIVID NU BENEFICIAZA DE NICI O IMUNITATE FIIND SUPUS LEGILOR IN VIGOARE.DEASEMENEA ATRAGEM ATENTIA PATRIARHIEI ROMANE SA RAMANA IMPARTIALA IN ACEASTA SPETA PRECUM SI INFLUENTEI UNOR PARTIDE POLITICE IN ACEASTA SPETA.