Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Turcescu a cerut iar ministrului Sănătăţii să suplimenteze bugetul pentru Unitatea de Primire Urgenţe Constanţa

ro

14 Jun, 2017 00:00 2117 Marime text
Deputatul PMP Constanţa Robert Turcescu i-a solicitat public ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, să suplimenteze bugetul pentru Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa.
 
Unitatea medicală se confruntă cu disfuncţionalităţi majore în desfăşurarea activităţii, cu repercusiuni grave asupra calităţii actului medical şi stării de sănătate a pacienţilor, din cauza bugetului subdimensionat aprobat în 2017 pentru Titlul II - cheltuieli materiale - 6.491 mii lei, respectiv 54,09% din bugetul solicitat şi puţin peste 60% din bugetul pe anul trecut.
 
„Domnule ministru, faceţi ceva pentru această unitate medicală! Faceţi ceva urgent! Suplimentaţi bugetul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei» Constanţa, pentru că altfel ne vom trezi în mijlocul verii că mii de oameni care vin pe litoral şi au urgenţe medicale nu vor avea unde să se trateze! Şi asta în ciuda faptului că majoritatea celor care vin pe litoral cotizează lunar pentru asigurarea de sănătate în spitalele de stat. Domnule ministru, nu vă mai jucaţi cu vieţile oamenilor pe banii lor!“, a precizat Turcescu, de la tribuna Camerei Deputaţilor.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii