Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masini pe bani publici la cheremul directorasilor din CJC

ro

19 Dec, 2007 00:00 1755 Marime text
1198006903.jpg

Din 2004 si pana in prezent, Consiliul Judetean a achizitionat in leasing 13 autoturisme * Desi reprezentantii CJC sustin ca sunt insuficiente pentru nevoile CJC, multe masini sunt blocate de sefii directiilor din CJC, care le folosesc in mare parte in interes personal

Forul legislativ la nivel national este Parlamentul. La nivel de judet, corespondentul sau la scara mai mica este Consiliul Judetean. La Constanta, Consiliul Judetean se aseamana cu Parlamentul Romaniei nu numai prin prisma activitatii de legiuitor, ci si prin faptul ca detine un parc de masini destinat institutiilor subordonate. Mai exista insa o similitudine. Asa cum deputatii si senatorii se plimba cu masinile Parlamentului in interes de serviciu, dar mai ales personal, asa si unii angajati ai Consiliului Judetean Constanta obisnuiesc sa mearga la cumparaturi cu autoturismul institutiei judetene sau sa-si scoata nevasta in oras. In acest timp, celelalte directii ale CJC, care chiar au o groaza de treburi de rezolvat, nu au cu ce sa-si trimita oamenii in judet. Din 2004 si pana in prezent au fost achizitionate in leasing un numar de 13 autoturisme, cinci aflate in folosinta CJC si opt in cea a SC Domeniul Public si Privat Judetean SRL, din cadrul institutiei. Purtatorul de cuvant al institutiei, Cristian Moldovanu, ne-a declarat ca CJC ia in calcul achizitionarea inca unui numar de masini in leasing, afirmand ca numarul lor este insuficient. Prin urmare, mai multe autoturisme vor fi la cheremul directorasilor din cadrul Consiliului Judetean, pentru ca, pana ce vor ajunge masinile la inspectorii care se deplaseaza in teren va mai trece timp. Intr-o zi oarecare, daca strabati parcarea Consiliului Judetean ajungi sa constati ca o mare parte din masinile achizitionate au la bord o groaza de... timpi morti, pentru ca stationeaza vreme indelunga in fata institutiei, cheile fiind la niste directori care nu au prea mult teren de facut. In acest timp, angajatii de rand ai Consiliului, care au lucruri importante de rezolvat in diverse localitati, pleaca in judet cu microbuzul. Practic, o parte insemnata a autoturismelor CJC, achizitionate in special, in scopul deplasarii in judet, este blocata in municipiu, dupa pohta inimii unor sefi de directii. Purtatorul de cuvant al institutiei, ne-a informat cu o intarziere de cinci luni care este numarul autoturismelor achizitionate si cum sunt distribuite catre institutiile subordonate. In acest sens, ziarul nostru a trimis o adresa catre CJC pe 30 iulie 2007 prin care, in baza Legii nr. 544/2001privind liberul acces la informatiile de interes public, a solicitat mai multe detalii despre innoirea parcului auto al institutiei.

"Doua la primarie, doua la scoala de fete..."

Nu ni s-a raspuns la intrebari nici pana in ziua de astazi, insa am reusit sa aflam, din spusele purtatorului de cuvant al CJC, cum au fost repartizate masinile. Potrivit lui Cristian Moldovanu, urmatoarele institutii subordonate CJC au primit in folosinta cate un autoturism: Serviciul Tehnic si de Urbanism; Directia de Turism; Directia pentru Cultura; Directia de Buget-Finante; Directia de Informatizare, Cooperare la Marea Neagra si Controlul Calitatii; Directia de Integrare Europeana; Directia de Administratie Publica si Juridica, iar Corpul de Control doua, in total zece. Prin urmare, raman trei autoturisme. In legatura cu acestea, ni s-a raspuns ca presedintele CJC are si el in folosinta un astfel de autoturism, ca de altfel si cei doi vicepresedinti. Cu toate acestea, se stie faptul ca seful CJC, Nicusor Constantinescu se deplaseaza doar cu Jeep-ul personala, prin urmare, apare un semn de intrebare legat de aceasta masina, care potrivit purtatorului de cuvant i-ar fi fost repartizata lui.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii