Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măndilă, acest Otto von Bismarck al PDL Constanţa Ce-i mai trebuie PDL-ului la 12%? Un cancelar!

ro

22 Nov, 2011 01:00 1352 Marime text
Cu siguranţă denumirea este mult prea pretenţioasă, însă aşa se doreşte a fi... „Cancelarie"... La 12% cu indulgenţă cât au în sondaje la Constanţa, PDL le avea pe toate..., dar îi lipsea Cancelaria preşedintelui!

Etimologic, cancelarul este şeful guvernului în unele state, cum ar fi Austria sau Germania. Sau putea fi şeful arhivei regale sau imperiale în Evul Mediu. Sau ... şeful Cancelariei unei reprezentanţe diplomatice, a unui consulat administrativ sau al unor universităţi în cazul SUA, în cel mai absurd caz şeful biroului unei instituţii destinate lucrărilor administrative.

Otto Eduard Leopold von Bismarck a fost un om de stat al Prusiei/Germaniei de la sfârşitul secolului al XIX-lea, precum şi o figură dominantă în afacerile mondiale. A proiectat Imperiul German de la 1871, devenind primul său cancelar („Cancelar al Imperiului") şi dominând afacerile acestuia până la demiterea sa în 1890. Diplomaţia lui, numită „politică realistă" şi modul autoritar în care conducea statul i-au adus porecla de „Cancelarul de Fier".

George Măndilă, fost susţinător al lui Gigi Becali, a părăsit „noua generaţie" pentru a se înrola în formaţiunea democrat-liberală. După o scurtă călătorie iniţiatică pe la Agenţia Domeniilor Statului, Măndilă se pregăteşte să ia cu asalt Cultura constănţeană, atunci când ministrul Kelemen Hunor va declara vacant postul de şef al Direcţiei de Culte, Cultură şi Patrimoniu Naţional. Până atunci, Mândilă se antrenează pentru succes în Cancelaria PDL: „S-a considerat că în această perioadă dispun de mai mult timp liber. Este impropriu spus cancelar, a fost decizia preşedintelui să dau o mână de ajutor în secretariat", se amuză von Bismarck de PDL Constanţa!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii