Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Disputa politică dintre Chiţac şi Muhscină s-a răsfrânt în Consiliul Local Municipal

ro

01 Jun, 2017 00:00 3228 Marime text
Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Constanţa, George Muhscină, a participat, ieri, la şedinţa Consiliului Local Municipal. Cel mai probabil, acesta a vrut să se asigure că votul consilierilor locali va fi exercitat întocmai cu linia partidului, cel puţin în cazul a două proiecte de hotărâre pe care iniţial liberalii spuneau că nu le vor vota.

Primul proiect viza acordul de principiu privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanța, str. Primăverii nr. 2 din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța.

Prin vocea preşedintelui Muhscină, liberalii au anunţat înainte de şedinţă că „PNL își menține poziția exprimată în CJC, ca stadionul Farul să fie preluat de administrația județeană. Partidul Național Liberal trebuie să dea dovadă de consecvență, coerență și abordare unitară în raport cu deciziile sale. Prin urmare, consilierii municipali liberali se vor abține de la votul pentru preluarea bazei sportive Farul Constanța în administrarea autorităților locale”, a declarat președintele organizației municipale a PNL Constanța George Muhscină.

Planurile acestuia de acasă nu s-au potrivit însă cu cele din târg, iar într-un final, după dezbateri şi o pauză de consultări, liberalii s-au întors în sală şi au votat. Şase liberali s-au abţinut de la vot, aşa cum le-a cerut partidul, iar alţi doi - Romeo Rezeanu şi Marius-Horia Căliminte, au votat alături de PSD şi PMP „pentru”. Aceştia au precizat că nu sunt speriaţi de o eventuală sancţiune în cadrul partidului. Cei doi aleşi fac parte din echipa senatorului Vergil Chiţac, care a anunţat că după ce va primi un răspuns de la forurile interne ale PNL, va merge în instanţă pentru a anula rezultatul alegerilor de la organizaţia municipală a PNL. Mai exact, Chiţac a contestat permanent modul în care George Muhscină a fost ales preşedinte al liberalilor, dar şi cadrul statutar prin care au fost convocate aceste alegeri. Disputa internă din PNL aduce însă voturi proiectelor primarului Decebal Făgădău, perceput drept principalul adversar politic al liberalilor.

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii