Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Frumoasa poveste a inelului de logodnă Campioana europeană Daniela Hondiu, de la CS Farul Constanţa, se căsătoreşte

ro

05 Sep, 2015 00:00 3133 Marime text
Cea mai bună practicantă de Sambo din Europa la categoria 56 kg şi logodnicul ei, Giani Poroineanu, vor deveni în curând soţi. Cei doi alcătuiesc un cuplu de mai mulţi ani, iar tânărul i-a cerut mâna campioanei la o plimbare în apropierea Dunării.

Peste două săptămâni, Daniela şi Giani vor deveni familia Poroineanu, după ce vor spune „Da!“ la Starea Civilă de la Drobeta Tr. Severin. Daniela (25 de ani) şi Giani (26 de ani) sunt împreună din 2007, iar tânăra a primit inelul de logodnă în urmă cu trei ani. Născută în martie 1990, în localitatea Mitoc (raionul Orhei) din Republica Moldova, Daniela Hondiu a venit în anul 2000 în România, alături de părinţi, soră şi frate, cei cinci membri ai familiei stabilindu-se la Drobeta-Turnu Severin. După 12 ani de judo, campioana a trecut, în 2012, la Sambo, un sport inventat de ruşi, care combină tehnici din judo, lupte libere şi Jiu Jitsu, iar din anul 2020 va deveni disciplină olimpică. Daniela s-a transferat la CS Farul Constanţa în toamna lui 2014, iar în acest an a devenit campioană europeană şi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Europene de la Baku.

Daniela şi viitorul ei soţ s-au cunoscut prin intermediul sportului. „Giani a jucat fotbal, ca portar. Ne-am întâlnit la liceu, eu fiind la clasa mixtă de sport, iar el, la clasă de fotbal. Înţelege foarte bine sportul de performanţă şi sacrificiile pe care le cere acesta. Mă susţine mult, la fel ca toată familia, de altfel“, arată Daniela Hondiu. Cununia civilă va avea loc pe 18 septembrie, la Drobeta Tr. Severin, iar pe 10 octombrie se vor desfăşura ceremonialul religios şi nunta cea mare. „Vom face cununia civilă separat de nuntă, pentru a ne putea fi alături şi antrenorul lotului naţional se Sambo, Viorel Gâscă, şi o parte dintre colegele mele. S-au produs schimbări în calendarul competiţional şi data nunţii s-a suprapus cu Campionatul Mondial de juniori şi tineret“, a explicat campioana continentală. Invitaţii vor petrece la nuntă la restaurantul „La Naşu“, pe acordurile unei formaţii muzicale din Tg. Jiu. Serviciul religios va avea loc la Biserica „Înălţarea Domnului“ din satul mehedinţean 23 August, o zonă foarte frumoasă, unde Giani are rude apropiate.

Surpriza de la Zagreb

Naşii frumoasei perechi vor fi Laurenţiu şi Natalia Prenciu, unchiul şi mătuşa din partea mirelui, „cei care vin mereu la competiţiile mele şi ne susţin în toate“, după cum spune viitoarea mireasă. Un moment emoţionant a avut loc la Zagreb, în Croaţia, unde Daniela a cucerit titlul european. Sportiva şi cei apropiaţi ei au purtat tricouri cu mesajul „Hondiu champion“. Povestea acestora e inedită, iniţiativa aparţinându-le lui Giani şi viitorilor naşi. „Nu mă aşteptam la o aşa surpriză din partea lor. Aflasem că vor veni să mă susţină, dar nu ştiam că vor avea la ei steaguri, vuvuzele, flori şi tricouri inscripţionate cu numele meu. Erau în tribună cu acest arsenal, iar eu am urcat la ei şi le-am spus că voi lua aurul“, punctează Daniela, care, la competiţie, şi-a vopsit tricolorul pe faţă, dovadă supremă a sentimentelor de patriotism care animă un sportiv încercat de marea bucurie de a asculta imnul. Sportiva are 1,62 m înălţime şi concurează la categoria 56 kg, la care, în afară de aurul continental şi de medalia de la Baku, a mai obţinut bronz la Europene (Bucureşti, 2014), la Mondiale (Japonia, 2014) şi la Sportaccord (St. Petersburg 2013), iar la mai multe etape de Cupă Mondială a ocupat locurile 1, 2 şi 3.

Verighetele, achiziţionate de la Chişinău

Daniela Hondiu a primit inelul de logodnă în 2012, în ziua de 23 aprilie, când s-au împlinit exact cinci ani de când sportiva şi Giani erau împreună. Tânărul a cerut-o de soţie pe aleasa inimii sale la Drobeta Tr. Severin, dimineaţa, la o plimbare prin parcul de lângă Dunăre. La întrebarea „Vrei să fii soţia mea?“, Daniela, topită de fericire, a rostit un „Da!“ din toată inima. Cei doi şi-au achiziţionat verighetele din Republica Moldova, de la Chişinău, de la filiala locală a unei firme din St. Petersburg. „E aur rusesc. Am vrut ceva special şi diferit“, a arătat sportiva. Regina Europei la Sambo a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Spiru Haret“ Bucureşti. De asemenea, a urmat şi şcoala de antrenori, pe ramura sportivă judo şi Sambo, şi e în primul an de master la management sportiv. „Îmi place să citesc. Ador să dansez şi să ascult muzică. Îmi mai place să gătesc şi să călătoresc, iar în afară de Sambo, să joc fotbal şi baschet. Orice înseamnă mişcare e pe placul meu“, spune componenta CS Farul Constanţa. De altfel, sportul este la loc de cinste în familia campioanei. Tatăl ei a făcut fotbal (jucând în prima ligă a Moldovei), iar fratele ei a practicat boxul, iar apoi a îndrumat-o spre sport, la judo, şi pe mezina familiei, Daniela.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii