Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un jandarm şi un poliţist, agresaţi într-un scandal la Eforie. O maşină a Poliţiei, cu geamul spart. Iată primele pedepse!

ro

03 Nov, 2016 00:00 2441 Marime text
Un bărbat de 35 de ani din judeţul Constanţa a fost condamnat, ieri, la aproape doi ani de închisoare, cu executare, după ce, în timpul unui conflict spontan, în Eforie Nord, a agresat un jandarm şi a spart un geam al autoutilitarei Poliţiei.
 
În iunie 2015, poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că pe aleea turistică din zona hotelului Belona din Eforie Nord are loc un conflict. La faţa locului s-a deplasat patrula mixtă de siguranţă publică formată dintr-un poliţist şi un lucrător al IJJ Constanta, cu o autoutilitară inscripţionată.
 
Echipajul ajuns la faţa locului a identificat un grup format din mai multe persoane, constatând că două dintre ele au un comportament agresiv, fiind vizibil sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
La momentul intervenţiei, una dintre cele două persoane l-a lovit pe jandarm, spărgând şi un geam al autoutilitarei, fapt pentru care ambele persoane au fost imobilizate şi conduse la sediul Poliţiei Staţiunii Eforie. Cei doi au fost identificaţi şi, ulterior, trimişi în judecată. Ieri, unul dintre inculpaţi, de 35 de ani, a fost condamnat, pentru două infracţiuni de ultraj, la pedeapsa de câte un an de închisoare. Cel în cauză a mai luat un an pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi şase luni pentru infracţiunea de distrugere.
 
Instanţa a contopit cele patru pedepse şi a aplicat sentinţa cea mai grea, de un an de închisoare, la care a adăugat sporul de zece luni de închisoare. În final, bărbatul s-a ales cu pedeapsa de un an şi zece luni de închisoare, cu executare.
 
Celălalt inculpat, trimis în judecată pentru loviri sau alte violenţe şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, a fost achitat.
 
Instanţa a constatat stinsă acţiunea civilă formulată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, întrucât prejudiciul a fost recuperat. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii