Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scene de groază într-un cartier din Constanţa! Militarul care a stropit cu benzină o farmacistă şi a ameninţat-o că-i dă foc, condamnat (video)

ro

26 Jun, 2017 00:00 6255 Marime text
Potrivit oficialilor Poliţiei Constanţa, apelul la 112 a fost înregistrat în jurul orei 20.00. Cercetările au fost iniţiate de procurorii Parchetului Militar şi, ulterior, predate, procurorilor din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, după demisia din armată a bărbatului.
 
Judecătoria Constanţa s-a pronunţat în dosarul în care un fost militar de la UM 01463 rachete Floreşti - Cluj detaşat la Constanţa este suspectat că, în octombrie 2016, ar fi stropit cu benzină o farmacistă din cartierul Km 5.
 
Militarul a fost trimis în judecată pe data de 10 martie.
 
După două termene de judecată, magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au decis condamnarea bărbatului la un an de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie.
 
Totodată, instanţa i-a aplicat inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.
 
Pe durata termenului de supraveghere, stabilit de instanţă la doi ani, fostul militar a fost obligat să respecte următoarele măsuri: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
De asemenea, condamnatului i-a fost impus să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei.
 
„Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Tribunalului Cluj sau al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Pune în vedere inculpatului că, în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, precum şi în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse, respectiv în cazul neîndeplinirii integrale a obligaţiilor civile stabilite prin prezenta hotărâre se vor aplica dispoziţiile art. 96 Cod Penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispus prin ordonanţa nr. 902/P/2016 din data de 8.10.2016 a Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti“, conform minutei judecătoreşti.
 
Judecătoria Constanţa a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă şi a dispus obligarea inculpatului la plata sumei de 2.000 de lei, cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral.
 
Magistraţii au luat măsura confiscării speciale cu privire la sticla de material plastic tip pet de un litru, cu miros persistent de combustibil lichid ridicată la cercetarea la faţa locului.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că fostul militar a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru că, în octombrie 2016, ar fi stropit cu benzină o farmacistă din cartierul Kilometrul 5. Iniţial, dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului Militar, însă cauza a fost trimisă spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru că bărbatul nu mai face parte din rândul militarilor.
 
„A intrat pur şi simplu în farmacie, eu nu eram atentă, şi, dintr-o dată, a aruncat cu benzină pe mine. Am început să ţip, am intrat în panică. Băieţii de afară au auzit, au alergat după el, l-au imobilizat, a venit între timp şi firma de pază... A spus că vrea bani. Că are un credit în franci elveţieni pe care nu mai are cu ce să-l plătească şi că vrea bani“, a mărturisit farmacista.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii