Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:31 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O farmacistă din cartierul Km 5, stropită cu benzină. Procurorii sunt nemulţumiţi. Dosarul va fi redeschis

ro

03 Jul, 2017 00:00 750 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa sunt nemulţumiţi de soluţia pronunţată de judecători în dosarul în care un fost militar de la UM 01463 rachete Floreşti - Cluj, detaşat la Constanţa, este suspectat că, în octombrie 2016, ar fi stropit cu benzină o farmacistă din cartierul Km 5.
 
În primă instanţă, Judecătoria Constanţa a decis condamnarea bărbatului la un an de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie.
 
Fostul militar a mai fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Tribunalului Cluj sau al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
 
Totodată, Judecătoria Constanţa a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă şi a dispus obligarea inculpatului la plata sumei de 2.000 de lei, cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral.
 
Magistraţii au luat măsura confiscării speciale cu privire la sticla de material plastic tip pet de un litru, cu miros persistent de combustibil lichid, ridicată la cercetarea la faţa locului.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că fostul militar a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru că, în octombrie 2016, ar fi stropit cu benzină o farmacistă din cartierul Kilometrul 5. Iniţial, dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului Militar, însă cauza a fost trimisă spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru că bărbatul nu mai face parte din rândul militarilor.
 
„A intrat pur şi simplu în farmacie, eu nu eram atentă, şi, dintr-o dată, a aruncat cu benzină pe mine. Am început să ţip, am intrat în panică. Băieţii de afară au auzit, au alergat după el, l-au imobilizat, a venit între timp şi firma de pază... A spus că vrea bani. Că are un credit în franci elveţieni pe care nu mai are cu ce să-l plătească şi că vrea bani“, a mărturisit farmacista.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii