Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria şi SPIT Constanţa ajung în faţa magistraţilor

ro

19 Oct, 2016 00:00 3760 Marime text
Primăria şi SPIT Constanţa ajung în instanţă la „solicitarea“ Instituţiei Avocatului Poporului. Demersul a fost făcut în numele unui concetăţean, pe numele său Ştefan Raţă, care s-a adresat Biroului Teritorial Constanţa al Avocatului Poporului, în contextul în care municipalitatea, prin Serviciul Public de Impozite şi Taxe, încearcă să îl oblige, deşi este o persoană cu handicap de grad II, să achite o taxă pentru rezervarea unui loc de parcare, chiar dacă legislaţia în vigoare prevede că trebuie să aibă acces, la cerere, în mod gratuit. 
 
Aşadar, în data de 14 octombrie anul curent, la Tribunalul Constanţa a fost înregistrat, la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, dosarul nr. 7004/118/2016. Reclamant este Instituţia Avocatului Poporului, în numele petiţionarului Ştefan Raţă, şi Instituţia Avocatului Poporului, iar pârâţi sunt Municipiul Constanţa, prin primar (Decebal Făgădău), şi Consiliul Local al municipiului Constanţa - Serviciul Public de Impozite şi Taxe.
 
Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Avocatului Poporului, Matei Alexandru Vîrtosu, a confirmat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa acest demers. „Este o acţiune în contencios administrativ pe care am înaintat-o şi vizează numai situaţia petentului respectiv, care ne-a scris, şi ne-a semnalat situaţia. Acţiunea a fost anunţată, dar domnul se va judeca de acum înainte, deoarece atribuţia noastră a fost doar de a introduce acţiunea“, a precizat Vîrtosu.
 
Citeşte şi 

Primăria şi SPIT Constanţa, front comun pentru umilirea unei persoane cu dizabilităţi? Intervine Avocatul Poporului (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii