Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preotul Valeriu Roman, condamnat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, nemulţumit de pedeapsă (video)

ro

18 Oct, 2017 00:00 4331 Marime text
Preotul Valeriu Roman, consilier Patrimoniu în Permanenţa Consiliului Eparhial Tomis din Arhiepiscopia Tomisului, trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi condamnat, în primă instanţă, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, este nemulţumit de pedeapsă.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, preotul Valeriu Roman a atacat decizia Judecătoriei Constanţa prin intermediul căreia a fost condamnat la pedeapsa de un an şi opt luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Mai mult, instanţa i-a aplicat inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, precum şi a interzicerii dreptului de a conduce vehicule din următoarele categorii: AM, A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb sau Tv pe drumurile publice, pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.
 
Judecătoria a stabilit un termen de supraveghere de doi ani, timp în care Valeriu Roman se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
„Impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 80 de zile şi nominalizează Serviciul Public de Asistenţă Socială Căminul Pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, şi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, ca instituţii în cadrul cărora obligaţia poate fi executată. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Contestaţia preotului Valeriu Roman va fi trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că, „la data de 31 ianuarie 2013, ora 16.00, inculpatul Roman Valeriu a condus autoturismul marca Audi, pe bulevardul 1 Mai din municipiul Constanţa, circulând dinspre strada Theodor Burada către strada Caraiman“. În momentul în care a ajuns în zona Institutului de Scafandri, continuă procurorii, preotul „a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe contrasens, tamponând astfel autoturismele marca Ford, condus de numitul G.C.R., şi, respectiv, marca Skoda, condus de numitul M.A.G“. În urma coliziunii, ultimul autoturism s-a răsturnat şi a lovit un alt autoturism, care era parcat în acea zonă, iar în urma producerii accidentului, au suferit vătămări corporale mai multe persoane.
 
La momentul producerii accidentului, poliţiştii au spus că Valeriu Roman se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Amintim că, în ciuda celor consemnate de poliţişti, Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a susţinut în cadrul unui eveniment cultural că preotului Valeriu Roman „i s-a umbrit mintea de la un pahar de limonadă“.
 
„Avem martori pentru aceasta. Dar limonada aceasta cuprindea ceva… avea ceva necurat. De aceea, el (n.r. preotul Valeriu Roman) este omul cuminte pe care nu l-a văzut niciodată cineva clătinându-se decât atunci când cineva i-a pus un gând rău. Dar Dumnezeu l-a apărat (n.r. pe preotul Valeriu Roman) şi a mers cu el (n.r. cu preotul Valeriu Roman) şi iată, este omul integru, omul bun care trebuie să rămână lângă noi. Dumnezeu i-a iertat pe tâlhari, pe desfrânate şi pe toţi ucigaşii. Oare noi să nu iertăm o greşeală făcută prin altcineva care a fost pusă pe seama unui om? De aceea, vă întreb pe dumneavoastră şi cred că sunteţi de acord că oricine trebuie aşezat unde îi este locul (n.r. pe fundal se aud aplauze, iar preotul Valeriu Roman face o plecăciune)“, a mai spus Înaltpreasfinţitul Teodosie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii