Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:03 22 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Oficial! Preot din Arhiepiscopia Tomisului, trimis în judecată (video)

ro

03 Nov, 2021 00:00 5892 Marime text

 
  • Pe scurt, în actul de sesizare a instanței se arată că, la data de 13 aprilie 2020, în jurul orei 16.25, inculpatul Elama Marius Silviu a condus autoturismul marca Volkswagen, cu numărul de înmatriculare (...), pe strada Tisei, din localitatea Eforie Nord, județul Constanța, având o îmbibație alcoolică peste limita legală, respectiv de 3,68 g/l alcool pur în sânge (la orele 17.12 –prima probă) și de 3,38 g/l alcool pur în sânge (la orele 18.12 -  a doua probă).
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au finalizat cercetările specifice în cazul preotului Marius Silviu Elama, din Arhiepiscopia Tomisului, slujitor la biserica Naşterea Maicii Domnului din Eforie Nord, acuzat de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. 
 
Ca urmare a finalizării anchetei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a preotului.
 
Dosarul 28573/212/2021 a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.
 


Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Oricare va fi decizia judecătoriei, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
3,68 g/l alcool pur în sânge - prima probă și de 3,38 g/l alcool pur în sânge - a doua probă
 

Pe scurt, în actul de sesizare a instanței se arată că, la data de 13 aprilie 2020, în jurul orei 16.25, inculpatul Elama Marius Silviu a condus autoturismul marca Volkswagen, cu numărul de înmatriculare (...), pe strada Tisei, din localitatea Eforie Nord, județul Constanța, având o îmbibație alcoolică peste limita legală, respectiv de 3,68 g/l alcool pur în sânge (la orele 17.12 –prima probă) și de 3,38 g/l alcool pur în sânge (la orele 18.12 -  a doua probă).
 
Din nefericre, cazul preotului Elama nu este singurul de acest fel! Poate cel mai mediatizat caz asemănător este cel al preotului Valeriu Roman.
 
Accident la Scafandri
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că, „la data de 31 ianuarie 2013, ora 16.00, inculpatul Roman Valeriu a condus autoturismul marca Audi, pe bulevardul 1 Mai din municipiul Constanţa, circulând dinspre strada Theodor Burada către strada Caraiman“.
 
În momentul în care a ajuns în zona Institutului de Scafandri, continuă procurorii, preotul „a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe contrasens, tamponând astfel autoturismele marca Ford, condus de numitul G.C.R., şi, respectiv, marca Skoda, condus de numitul M.A.G“. În urma coliziunii, ultimul autoturism s-a răsturnat şi a lovit un alt autoturism, care era parcat în acea zonă, iar în urma producerii accidentului, au suferit vătămări corporale mai multe persoane. La momentul producerii accidentului, poliţiştii au spus că Valeriu Roman se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Condamnare definitivă
 
În martie 2018, preotul Valeriu Roman, din Arhiepiscopia Tomisului, a fost condamnat definiziv pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Cel în cauză a primit un an şi opt luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

UPDATE - 03.11.2021

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat că Elama Marius Silviu nu mai este angajat al Arhiepiscopiei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise, respectiv portalul instanțelor de judecată.
 
Citește și
 
Un preot din Arhiepiscopia Tomisului, condamnat definitiv pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului (video)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii