Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţistul din Constanţa care a fost achitat după zece luni de arest nu renunţă

ro

11 Aug, 2017 00:00 3843 Marime text
Un poliţist local din judeţul Constanţa care a stat şase luni în arest preventiv şi alte patru în arest la domiciliu şi care a fost achitat definitiv îşi caută dreptatea! Omul a dat în judecată Statul Român, pentru repararea prejudiciilor cauzate de erorile judiciare, însă acţiunea i-a fost respinsă de Tribunalul Constanţa, ca inadmisibilă.
 
Nemulţumit, poliţistul local (agent al Poliţiei Locale Ovidiu) a atacat decizia Tribunalului Constanţa la instanţa superioară, respectiv la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen în apelul cauzei a fost stabilit pentru data de 19 octombrie.
 
Omul legii este acuzat că ar fi participat la sustragerea de ţiţei dintr-o conductă aparţinând SC Conpet SA. Fostul agent al Poliţiei Locale Ovidiu a fost reţinut şi arestat preventiv de la 5 iulie 2014 până la 4 decembrie 2014 şi arestat la domiciliu de la 5 decembrie 2014 până la 17 martie 2015.
 
El a fost trimis în judecată în iulie 2014. În luna octombrie 2015, Judecătoria Constanţa a decis achitarea poliţistului local pentru abuz în serviciu în formă continuată deoarece fapta nu este prevăzută de legea penală. Mai mult, agentul a fost achitat şi pentru favorizarea făptuitorului în formă continuată, judecătorii ajungând la concluzia că fapta nu există.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost menţinută şi de Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cuza Vodă 22 Aug, 2017 10:04 Să plătească organele statului care au greșit nu noi,au distrus viața unui tânăr polițist de viitor.