Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu cere noi judecători în dosarul CMZ

ro

25 May, 2017 00:00 1997 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, solicită schimbarea judecătorilor învestiţi cu soluţionarea dosarului în care cere revizuirea cauzei unde a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
Instanţa a rămas în pronunţare.
 
Amintim că fostul şef al CJC a atacat, la Curtea de Apel Constanţa, decizia Tribunalului Constanţa prin intermediul căreia i-a fost respinsă acţiunea mai sus precizată.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat la cinci ani de închisoare în procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. În alte două dosare, fostul şef al CJC a fost condamnat la şase şi la 15 ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.
 
Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, dar şi în dosarul Geotop.
 
În prezent, fostul şef al CJC este cercetat de procurorii DNA Constanţa în alte trei dosare distincte, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, dintre care două în formă continuată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii