Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Augustin Lazăr Toate documentele care au o contribuție pentru a clarifica situația de la Revoluție trebuie declasificate

ro

07 Nov, 2016 13:18 1528 Marime text
Toate documentele care au o contribuție pentru a clarifica situația de la Revoluție trebuie declasificate, a declarat, astăzi, procurorul general al României, Augustin Lazăr, la sediul CSM.
 
Întrebat dacă va cere declasificarea unor documente despre care s-a vorbit în ordonanța de redeschidere a dosarului Revoluției, el a precizat: ''Evident, toate documentele care pot să aducă o contribuție, toate documentele care au o contribuție pentru a clarifica situația de fapt la Revoluție trebuie declasificate''.
 
Săptămâna trecută, procurorii Secției Parchetelor Militare au dispus, în dosarul Revoluției, extinderea urmăririi penale in rem sub aspectul infracțiunii contra umanității, a anunțat PÎCCJ.
 
Potrivit procurorilor, incidentele armate produse într-un număr mare de localități indică faptul că s-a acționat după un plan prestabilit, ce avea drept obiectiv preluarea puterii de către noi lideri și legitimarea acestora.
 
Conform anchetatorilor, cercetările urmează a fi reluate cu privire la toate faptele care au făcut obiectul dosarului nr. 11/P/2014, inclusiv cu privire la cele comise după data de 22 decembrie 1989 pe întreg teritoriul țării, potrivit dispozițiilor reținute în încheierea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cauză.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii