Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 15 06 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FOTO+VIDEO Control al comisarilor CJPC Constanța la un restaurant indian din Constanța! Incredibil în ce condiții erau preparate alimentele

ro

14 Jun, 2025 11:12 727 Marime text
Foto: CJPC ConstanțaComisarii CJPC Constanța au efectuat astăzi verificări în zona Dacia din Constanța la restaurantul Indian Ganesha.  

În urma controlului au constatat mai multe nereguli. 

A fost dispusă măsura de oprire temporară a prestării serviciilor pana la remedierea deficientelor constatate, precum si oprirea definitiva de la utilizare a unei cantitati de 9 kg de produse si materii prime alimentare neconforme. 

A fost aplicată o amenda de 10.000 lei, insa, ca si in alte cazuri, esentiala ramane masura impusa pentru corectarea deficientelor, aceasta avand impact direct asupra sigurantei consumatorilor“ - a precizat Horia Constantinescu, comisar șef adjunct la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Est Galați 

Potrivit lui Horia Constantinescu, comisar șef adjunct la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Est Galați se utilizau produse și proceduri nesigure astfel: 
-tăvi utilizate pentru procesul tehnologic prezentau urme de arsura, resturi alimentare carbonizate și nu erau igienizate corespunzător 
- pereții spațiului de producție/ preparare prezentau urme evidente de murdărie, grăsime și acumulări de substanțe alimentare 
- pavimente din zona de preparare a alimentelor era neigienizate,cu rosturi murdare încărcate cu grăsime 
- materii prime(sosuri,ingrediente) depozitate în spațiul frigorific fără menționarea datei producției 
- colac de toaleta depozitat pe cuptorul cu pizza, fapt inacceptabil din punct de vedere igienico-sanitar constituind o contaminare a echipamentului de preparare a alimentelor 
- în incinta au fost identificate fire electrice expuse, atârnând neprotejate pe pereți, ceea ce reprezinta un risc de electrocutare
- lipsa unui flux tehnologic funcțional, fapt ce favorizează contaminarea incrucisata a materiilor prime cu produsele finite
- spatii frigorifice neigienizate, gredere murdare,rupte, grile de aer refulat neigienizate 
- hota de extracție și aragaz,cuptor cu microunde cu depuneri consistente de grăsime 
- lipsa coșuri de gunoi cu capac și acționare la pedala

- existenta substanțelor de curățenie depozitate în spațiul de preparare
- lipsa echipamente de protecție pentru personalul din bucătărie


Citește și: 

Restaurantul Soupizza închis temporar pe CJPC Constanța. Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii