FOTO+VIDEO Control al comisarilor CJPC Constanța la un restaurant indian din Constanța! Incredibil în ce condiții erau preparate alimentele
FOTO+VIDEO: Control al comisarilor CJPC Constanța la un restaurant indian din Constanța! Incredibil în ce condiții


În urma controlului au constatat mai multe nereguli.
Potrivit lui Horia Constantinescu, comisar șef adjunct la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Est Galați se utilizau produse și proceduri nesigure astfel:A fost dispusă măsura de oprire temporară a prestării serviciilor pana la remedierea deficientelor constatate, precum si oprirea definitiva de la utilizare a unei cantitati de 9 kg de produse si materii prime alimentare neconforme.
A fost aplicată o amenda de 10.000 lei, insa, ca si in alte cazuri, esentiala ramane masura impusa pentru corectarea deficientelor, aceasta avand impact direct asupra sigurantei consumatorilor“ - a precizat Horia Constantinescu, comisar șef adjunct la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Est Galați
-tăvi utilizate pentru procesul tehnologic prezentau urme de arsura, resturi alimentare carbonizate și nu erau igienizate corespunzător
- pereții spațiului de producție/ preparare prezentau urme evidente de murdărie, grăsime și acumulări de substanțe alimentare
- pavimente din zona de preparare a alimentelor era neigienizate,cu rosturi murdare încărcate cu grăsime
- materii prime(sosuri,ingrediente) depozitate în spațiul frigorific fără menționarea datei producției
- colac de toaleta depozitat pe cuptorul cu pizza, fapt inacceptabil din punct de vedere igienico-sanitar constituind o contaminare a echipamentului de preparare a alimentelor
- în incinta au fost identificate fire electrice expuse, atârnând neprotejate pe pereți, ceea ce reprezinta un risc de electrocutare
- lipsa unui flux tehnologic funcțional, fapt ce favorizează contaminarea incrucisata a materiilor prime cu produsele finite
- spatii frigorifice neigienizate, gredere murdare,rupte, grile de aer refulat neigienizate
- hota de extracție și aragaz,cuptor cu microunde cu depuneri consistente de grăsime
- lipsa coșuri de gunoi cu capac și acționare la pedala
- existenta substanțelor de curățenie depozitate în spațiul de preparare
- lipsa echipamente de protecție pentru personalul din bucătărie
Citește și:
Restaurantul Soupizza închis temporar pe CJPC Constanța. Ce nereguli au fost constatate (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!