Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:17 15 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spun parlamentarii de la Constanţa despre dosarul Revoluţiei?

ro

09 Apr, 2019 13:29 561 Marime text
Procurorul general Augustin Lazăr a anunțat ieri că Secția Parchetelor Militare a înaintat instanței rechizitoriul în dosarul Revoluției, care a fost închis de mai multe ori și redeschis ultima dată în 2016, la presiunea CEDO.
„Prezint public scuzele Ministerului Public pentru durata excesivă a duratei anchetei penale - aproape 30 de ani”, a afirmat Lazăr. În acest dosar, în decembrie 2018 au fost inculpați pentru infracțiuni contra umanității Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus și Emil (Cico) Dumitrescu.
Procurorul general a spus că dosarul Revoluției cuprinde peste 3.000 de volume, iar pentru întocmirea rechizitoriului au fost administrate, în principal, probele obţinute după 13 iunie 2016, dată la care dosarul a fost redeschis.
Lazăr a prezentat scuze pentru durata excesivă a anchetei penale în acest dosar și a spus că soluția emisă este „o dovadă de respect pentru memoria eroilor din 1989”.
Unii parlamentari constănţeni au reacţionat imediat:
„Salut trimiterea în judecată a dosarului Revoluției. 
Cei care s-au făcut vinovați de crime împotriva umanității sau de alte încălcări ale legii trebuie să plătească în fața Justiției și în fața Istoriei. 
Și uite de aia îi doresc eu multă sănătate lui Ion Iliescu!”, a spus deputatul Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa.
 
„Dacă a fost lovitura de stat şi nu Revolutie, ce se intimpla cu indemnizaţiile revoluţionarilor?”, întreabă deputatul PMP de Constanţa, Robert Turcescu.
 
„Dosarul revoluţiei a fost finalizat și trimis la Înalta Curte spre judecare. Ion Iliescu va fi judecat pentru crime împotriva umanităţii. Vinovaţii trebuie să plătească pentru masacrul din decembrie 1989” , susţin şi parlamentarii USR de Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii