Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 4500 de persoane audiate până în prezent în Dosarul Revoluției. Câte persoane trebuie să fie audiate în acest dosar

ro

18 Sep, 2018 16:25 1375 Marime text
În cauza cunoscută generic sub denumirea „Dosarul Revoluției”, procurori militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus citarea și audierea a 5834 de persoane în calitate de persoane vătămate/părți civile sau succesori ai acestora, fiind audiate până în prezent aproximativ 4500 dintre acestea (circa 80% dintre persoanele citate).

Potrivit PÎCCJ, în perioada imediat următoare se va dispune citarea și audierea a încă aproximativ 1050 de persoane vătămate/părți civile ori succesori ai acestora, urmând ca activitatea de audiere a tuturor acestor persoane (circa 6890 în total) să se finalizeze în jurul datei de 30 noiembrie 2018. 

”Menționăm că pentru audierile din această cauză, prin ordonanță, s-a dispus delegarea procurorilor militari de la unitățile de parchet din subordine și a organelor de cercetare ale poliției judiciare din cadrul inspectoratelor județene de poliție, respectiv Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.
Totodată, precizăm că Serviciul Român de Informații a pus la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție un volum considerabil de documente relevante pentru clarificarea unor aspecte referitoare la evenimentele din decembrie 1989, care au fost studiate de procurorii militari timp de două luni, solicitându-se atașarea unei părți dintre acestea la dosar, după declasificarea prealabilă.
Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au mai transmis procurorii PÎCCJ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii