Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal cu maşina Primăriei Hârşova! Gheorghe Potlog a fost condamnat

ro

08 May, 2017 00:00 2894 Marime text
Judecătoria Medgidia a anunţat prima sentinţă în cazul unui accident rutier din data de 30 aprilie 2016, eveniment în urma căruia au fost implicaţi doi salariaţi ai Primăriei Hârşova. Unul dintre ei a decedat, iar celălalt a fost condamnat.
 
Accidentul a avut loc pe drumul dintre Hârşova şi Vadu Oii. Cei doi bărbaţi se aflau în maşina Primăriei Hârşova, iar la un moment dat automobilul a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat. În urma evenimentului, Gheorghe Potlog (care se afla la volan) a fost rănit, iar Viorel Moşoianu (pasager) a decedat.
 
Gheorghe Potlog a fost cercetat şi trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova. Vineri, Judecătoria Medgidia, instanţa învestită cu soluţionarea cauzei, a decis condamnarea lui Gheorghe Potlog la o pedeapsa de doi ani de închisoare, pentru ucidere din culpă.
 
Instanţa i-a aplicat inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66, alin. 1 lit. lit. i, Cod Penal - constând în dreptul de a conduce vehicule cu propulsie mecanică - pe o perioadă de doi ani, cu titlu de pedeapsă complementară. Cel în cauză a mai fost condamnat la un an de închisoare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe. În final, instanţa i-a aplicat bărbatului pedeapsa cea mai grea, de doi ani de închisoare, la care se adaugă un spor de patru luni, inculpatul urmând să execute pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere pe o perioadă de trei ani, termen de încercare.
 
„Pe parcursul termenului de încercare, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 80 de zile, în cadrul Primăriei oraş Hârşova sau al Consiliului Local oraş Hârşova, judeţul Constanţa, afară de cazul în care, din cauza sănătăţii, nu poate presta această muncă. Constată încetată de drept măsura preventivă a arestului la domiciliu luate faţă de inculpat. Respinge ca neîntemeiată acţiunea civilă formulată de partea civilă Oraş Hârşova, prin primar. Admite, în parte, acţiunile civile formulate de părţile civile (…) şi obligă partea responsabilă civilmente SC Asigurarea Românească ASIROM Vienna Insurance Group SA (în limita plafonului legal) la plata de despăgubiri civile, după cum urmează:
- către partea civilă (…) suma de 15.000 de euro, în echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective, cu titlu de daune morale;
- către partea civilă (…), suma de 10.000 de euro, în echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective, cu titlu de daune morale;
- către partea civilă (…), asistat de mama sa (…), suma de 20.000 de euro, în echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective, cu titlu de daune morale;
- către partea civilă (…), suma de 20.000 de lei, cu titlu de despăgubiri materiale, şi suma de 7.500 de euro, în echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective, cu titlu de daune morale;
- obligă partea responsabilă civilmente SC Asigurarea Românească ASIROM Vienna Insurance Group SA la plata către (…) în favoarea părţii civile minorul (…), la plata unei prestaţii periodice în sumă de 350 de lei lunar, începând cu data accidentului (30.04.2016) şi până la majoratul minorului“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii