Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un crater urias, facut recent de un meteorit a fost descoperit in Egipt

ro

02 Aug, 2010 05:16 2115 Marime text
meteorites_more_dangerous.jpgPe o scară planetară a timpului, recent înseamnă 2000 de ani.

Un crater de impact a fost descoperit în deşertul egiptean, având potenţialul de a schimba estimările pentru pericolele posibile care ne ameninţă planeta.

Unul dintre cele mai bine păstrate cratere de pe Pământ, numit Kamil, a fost iniţal descoperit în luna februarie în timpul studiului unor imagini din satelit pentru Google Earth. Cercetătorii cred că acest crater s-a format în ultimii 2000 de ani.

Echipa egipteano-italiană care a descoperit craterul a vizitat recent locul şi a studiat îndeaproape gaura cu diametrul de 45 de metri şi adâncimea de 16 metri. Echipa a adunat şi sute de bucăţi de rocă desprinse din meteorit. Potrivit calculelor, meteoritul avea circa o tonă, o mărime de 1,3 metri şi a lovit pământul cu o viteză de 3,5 kilometri pe secunda.

Nu ştie cu exactitate câţi asemenea asteroizi sunt pe o direcţie de coliziune cu Pământul, dar oamenii de ştiinţă cred că numărul s-ar putea ridica la zeci de mii.

Modelele de impact actuale spun că meteoriţii de aceste dimensiuni ar trebui să se dezintegreze în atmosferă, înainte de impact, dar noul crater descoperit indică faptul că până la 35% dintre aceştia ajung la suprafaţa planetei intacţi, având o putere distructivă foarte mare.

Sursa: VoceaBasarabiei.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 09 Aug, 2010 13:37 LITORALUL romanesc de la MAREA NEAGRA ramane fara nisip, fara PLAJA. Daca as face AFACERI in TURISM as ADUCE si ceva NISIP EGIPTEAN contra unei plati in natura ,cum ar fi LEGUME, ZARZAVATURI SI CARNE ...