Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandat de Napoleon Bonaparte Arcul de Triumf, un simbol al armatei franceze

ro

14 Jul, 2015 00:00 7710 Marime text
Situat într-un cartier unde afacerile, comerţul şi turismul se îmbină perfect, Arcul de Triumf este monumentul principal din piaţa Charles de Gaulle-Etoile. Comandat de Napoleon Bonaparte în 1806, în timpul epocii victoriilor franceze, monumentul a fost terminat 30 de ani mai târziu, în timpul domniei lui Louis Philippe, ultimul rege al Franţei. Deşi Napoleon dorea ca monumentul să reprezinte un omagiu adus victoriilor sale, Arcul de Triumf a devenit un simbol al armatei franceze şi a victoriilor acesteia.
 
Inspirat de arhitectura romană, Arcul de Triumf măsoară 49,5 metri înălţime, 45 de metri lăţime şi 22 în adâncime. Monumentul este decorat cu sculpturi realizate de François Rude, care înfăţişează victoriile armatei napoleoniene. Pe zidurile interioare, sunt subliniate numele generalilor care şi-au pierdut viaţa în luptă.
 
Marea Sală din interiorul Arcului de Triumf este împărţită în şapte secţiuni şi are o abordare modernă. De pe terasa de pe acoperişul monumentului, pot fi admirate toate cele 12 bulevarde care pleacă dinspre acesta. Astfel, dintr-o parte se poate vedea Champs-Elysées, iar din alta piaţa Concorde, Grădinile Tuileries şi Louvre-ul.
 
Sursa foto: www.world-visits.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii