Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Ciucă „Ziua de 14 iulie are o rezonanță deosebită pentru cetățenii francezi și pentru toate națiunile libere și democratice“

ro

14 Jul, 2022 11:34 885 Marime text
Ziua Franței. foto: Nicolae CiucăPremierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Franței.

„Ziua de 14 iulie are o rezonanță deosebită pentru cetățenii francezi și pentru toate națiunile libere și democratice, care rămân atașate principiilor Libertății, Egalității și Fraternității.

Pentru România semnificația este cu atât mai puternică. Alianța solidă care leagă țările noastre are ca fundament o prietenie ce durează de secole, izvorâtă din rolul Franței și al francezilor în formarea statutului român, dar și de contribuția în arte, științe, economie a românilor care au ales ca Franța să fie a doua lor patrie.

Astăzi, relația noastră bilaterală este la cel mai important nivel din ultimele trei decenii, de când țările noastre împărtășesc iar aceleași valori și principii. Parteneriatul Strategic, performanța deosebită a Președinției franceze a Consiliului UE, componenta economică sunt argumente pentru a face și mai puternică prietenia și colaborarea noastră.

Bonne Fête Nationale! Vive notre amitié stratégique et notre Europe de la solidarité et de la cohésion!“ - a precizat premierul Nicolae Ciucă. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii