Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un investitor constănţean vrea să ridice la Năvodari un bloc cu 34 de apartamente

ro

21 Oct, 2016 00:00 2912 Marime text
Aşa cum anunţam, mai mulţi investitori au ales zona litoralului din Năvodari pentru a construi hoteluri, pensiuni sau blocuri de apartamente. Recent, Decebal şi Maria Tapangea au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa un memoriu pentru obţinerea autorizaţiilor necesare în vederea demarării proiectului „Construire imobil locuinţe colective P+4E cu spaţiu comercial/alimentaţie publică la parter şi împrejmuire teren - cu respectarea reglementărilor cuprinse în Regulamentul local de Urbanism“. Investitorii doresc realizarea proiectului pe strada trup 6(D), lot 1/2/1/1/2/1/1, zona Mamaia Nord, Năvodari, judeţul Constanţa. În această zonă, se propune construirea unui imobil cu destinaţia de „locuinţe colective” şi regimul de înălţime parter+4etaje. La nivelul parterului se va amenaja un spaţiu comercial în suprafaţă de aproximativ 32,00 mp.
 
„Motivele care au stat la demararea acestei investiţii sunt considerente de ordin tehnic şi economic, Mamaia Nord fiind cunoscută ca o puternică zonă de dezvoltare imobiliară. Proiectul a fost întocmit pe baza temei-cadru elaborate de beneficiar, dar ţinând cont de particularităţile terenului din punctul de vedere al vecinătăţilor, al orientării faţă de punctele cardinale, al însoririi şi iluminării, al condiţiilor stabilite prin documentaţiile de urbanism în ceea ce priveşte regimul de aliniere şi de înălţime, al asigurării numărului de locuri necesare pentru parcări, al posibilităţii de racord la utilităţile publice, al condiţiilor geotehnice, al condiţiilor impuse prin Certificatul de urbanism nr. 916/30.10.2015, şi, nu în ultimul rând, din punctul de vedere al volumelor, al aspectului arhitectural şi al finisajelor propuse“, se arată în documentul depus la APM.
 
Terenul de amplasament al obiectivului analizat este proprietatea beneficiarilor Tapangea Decebal şi Tapangea Maria. Terenul de 1.000 de mp este situat în judeţul Constanţa, oraşul Năvodari, zona Mamaia Nord, şi are următoarele vecinătăţi: la nord - aleea D30, la est - proprietate privată lot 1/2/1/1/2/2, la sud - proprietate privată lot 1/2/1/1/2/1/2 şi la sud-vest - proprietate privată lot 1/2/1/2/2. Accesul pietonal şi cel auto se realizează pe latura de nord (aleea D30).
 
Construcţia propusă va avea o suprafaţă construită de 450 de mp şi o suprafaţă desfăşurată de 2.532,52 mp. În total, se vor amenaja 34 de apartamente cu suprafaţa utilă mai mică de 100,00 mp. Din punct de vedere funcţional, imobilul proiectat este organizat astfel: parter - şase apartamente/nivel, fiecare cu suprafaţa utilă mai mică de 100,00 mp, şi un spaţiu comercial de 32,00 mp; etajul 1 - şapte apartamente/nivel, etajul 2 - şapte apartamente/nivel, etajul 3 - şapte apartamente/nivel şi etajul 4 - şapte apartamente/nivel. De asemenea, se vor amenaja 18 locuri de parcare, realizate cu dale înierbate.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Decebal Tapangea este asociat în mai multe societăţi comerciale. Astfel, acesta face parte din SC Absolut Developments SRL şi Casa de Expediţii „Phoenix” SA, ambele aflate în funcţiune, unde Tapangea îndeplineşte şi funcţia de administrator. De asemenea, el figurează ca asociat şi în alte două societăţi radiate în prezent: Decar R L SRL şi Centes SA, în prima având şi funcţia de administrator, arată Registrul Comerţului.

Citeşte şi

Continuă dezvoltarea în zona Năvodari - Mamaia Nord! Se mai ridică un bloc de patru etaje
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii