Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:07 04 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică, organizată de APM Constanța, pentru investiția imobiliară a investitorilor Decebal și Maria Tapangea

ro

26 Oct, 2019 00:00 664 Marime text
Decebal și Maria Tapangea au depus la Agenția pentru Protecţia Mediului Constanța raportul privind impactul asupra mediului pentru proiectul: „Construire imobil P+5e – locuințe colective“. Investiția este amplasată în municipiul Constanta, strada aleea Pictor Nicolae Tonitza, nr.4 A (număr cadastral 210657) + 4A lot 3 ( număr cadastral 225600) +  4A lot 4 (număr cadastral 224753) +  4A lot 5 ( număr cadastral  224781).
 
Tipul deciziei posibile luate de APM Constanța poate fi emiterea sau respingerea acordului de mediu. Raportul poate fi consultat la sediul APM Constanța. Dezbaterea publică a Raportului privind impactul asupra mediului va avea loc  în municipiul Constanta, strada Ștefan cel Mare, nr.33,  etajul 2 ( fost cinematograf Progresul), în data de 13.11.2019, începând cu orele 16.30. De asemenea, publicul interesat poate transmite în scris comentarii, opinii și observaţii privind documentele menţionate la sediul APM Constanta, strada Unirii, nr.23, până la data de dezbaterii publice.
 

Date din proiect

 
Terenul de amplasament al obiectivului analizat este proprietatea beneficiarilor Tapangea Decebal şi Tapangea Maria, conform actului de alipire autentificat cu numărul 4030 din data de 10.11.2017, emis de Alexandrescu Ciprian. Terenul este situat în strada Pictor Nicolae Tonitza nr. 4A + 4A lot 3 + 4A lot 4 şi are următoarele vecinătăţi: la nord – Consiliul Local, la est - alee acces, la sud - strada Pictor Nicolae Tonitza, iar la vest - alee acces.  Tema prevede studierea amplasării pe teren a unui imobil cu regim de înălţime P+5E. În total se vor amenaja 38 de apartamente cu suprafaţa utilă mai mică de 100 mp. Din punct de vedere funcţional, imobilul proiectat este organizat astfel: parterul va găzdui trei apartamente, iar etajele 1 - 5, câte 7 apartamente pe nivel. Structura de rezistenţă propusă a imobilului este din cadre de beton armat cu planşee din beton armat pe fundaţii continue şi pernă de piatră spartă. Închiderile exterioare sunt propuse a se realiza din zidărie de cărămidă Porotherm termoizolată la exterior cu polistiren expandat de 10 cm. Acoperişul va fi de tip terasă necirculabilă termoizolată şi hidroizolată. Finisajele exterioare vor fi tip tencuială structurată şi colorată în culori pastel sau alb. Tâmplăria va fi din PVC cu geam termoizolant. În scopul asigurării necesarului de locuri de parcare, se propune amenajarea unui spaţiu destinat parcării de autovehicule la nivelul cotei amenajate a terenului (parcări şi garaje). În total, în limita amplasamentului studiat se vor amenaja 55 de locuri de parcare la nivelul cotei terenului amenajat. De asemenea, se propune amenajarea de spaţii verzi cu rol decorativ şi de protecţie în suprafaţă de cel puţin 30% din totalul suprafeţei de teren conform HCJC nr. 152/22.05.2013 privind stabilirea suprafeţelor minime de spaţii verzi aferente construcţiilor realizate pe teritoriul administrativ al judeţului Constanţa. În concluzie, se va amenaja o suprafaţă de aproximativ 516,2 mp de spaţii verzi cu rol decorativ şi de protecţie la nivelul cotei amenajate a terenului. Investitorii propun şi amenajarea de alei pietonale în suprafaţă de 42,6 mp.
 
Citește și:
 
Demersuri către APM Constanţa. Decebal şi Maria Tapangea vor ridica un bloc pe strada Pictor Nicolae Tonitza

Absolut Developments SRL continuă să ridice imobilul de patru etaje din Mamaia Nord

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii