Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:21 18 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demersuri către APM Constanţa. Decebal şi Maria Tapangea vor ridica un bloc pe strada Pictor Nicolae Tonitza

ro

28 Sep, 2018 00:00 889 Marime text
Decebal şi Maria Tapangea au solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu pentru proiectul „Construire imobil P+5e - locuinţe colective“. Investiţia va fi realizată pe strada Pictor Nicolae Tonitza nr. 4A + 4A lot 3 + 4A lot 4. Cei doi investitori propun construirea unui imobil cu regim de înălţime P+5E - locuinţe colective şi organizarea de şantier pentru lucrările propuse.
 
Terenul de amplasament al obiectivului analizat este proprietatea beneficiarilor Tapangea Decebal şi Tapangea Maria, conform actului de alipire autentificat cu numărul 4030 din data de 10.11.2017, emis de Alexandrescu Ciprian. Terenul este situat în strada Pictor Nicolae Tonitza nr. 4A + 4A lot 3 + 4A lot 4 şi are următoarele vecinătăţi: la nord – Consiliul Local, la est - alee acces, la sud - strada Pictor Nicolae Tonitza, iar la vest - alee acces.
 
Tema prevede studierea amplasării pe teren a unui imobil cu regim de înălţime P+5E. În total se vor amenaja 38 de apartamente cu suprafaţa utilă mai mică de 100 mp. Din punct de vedere funcţional, imobilul proiectat este organizat astfel: parterul va găzdui trei apartamente, iar etajele 1 - 5, câte 7 apartamente pe nivel. Structura de rezistenţă propusă a imobilului este din cadre de beton armat cu planşee din beton armat pe fundaţii continue şi pernă de piatră spartă.
 
Închiderile exterioare sunt propuse a se realiza din zidărie de cărămidă Porotherm termoizolată la exterior cu polistiren expandat de 10 cm. Acoperişul va fi de tip terasă necirculabilă termoizolată şi hidroizolată. Finisajele exterioare vor fi tip tencuială structurată şi colorată în culori pastel sau alb. Tâmplăria va fi din PVC cu geam termoizolant. În scopul asigurării necesarului de locuri de parcare, se propune amenajarea unui spaţiu destinat parcării de autovehicule la nivelul cotei amenajate a terenului (parcări şi garaje).
 
În total, în limita amplasamentului studiat se vor amenaja 55 de locuri de parcare la nivelul cotei terenului amenajat. De asemenea, se propune amenajarea de spaţii verzi cu rol decorativ şi de protecţie în suprafaţă de cel puţin 30% din totalul suprafeţei de teren conform HCJC nr. 152/22.05.2013 privind stabilirea suprafeţelor minime de spaţii verzi aferente construcţiilor realizate pe teritoriul administrativ al judeţului Constanţa. În concluzie, se va amenaja o suprafaţă de aproximativ 516,2 mp de spaţii verzi cu rol decorativ şi de protecţie la nivelul cotei amenajate a terenului. Investitorii propun şi amenajarea de alei pietonale în suprafaţă de 42,6 mp.
 
Citeşte şi:
 
Absolut Developments SRL continuă să ridice imobilul de patru etaje din Mamaia Nord

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii