Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se construiește Bloc de cinci etaje, pe aleea Nicolae Tonitza din Constanța. Cine este investitorul

ro

06 Mar, 2021 00:00 3694 Marime text
  • Blocul de cinci etaje ridicat pe aleea Nicolae Tonitză din Constanța prinde contur
  • Imobilul a fost autorizat de primărie în 2020

Continuă lucrările la blocul de cinci etaje de pe aleea Pictor Nicolae Tonitză, din municipiul Constanța. Investitori sunt Decebal și Maria Tapangea, care au primit autorizația de construire în anul 2020.

Astfel, prin Autorizația de Construire nr. 971, din data de 16 iulie 2020, Maria și Decebal Tapangea, au primit undă verde pentru ridicarea unui imobil P+5E-locuințe colective, pe strada Aleea Pictor Nicolae Tonitză 4A, Lot2+Lot3+Lot4+Lot5.



Amintim că la începutul anului 2020, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost luată decizia de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: Construire imobil P+5E – locuinţe colective. Investiţia va fi realizată în municipiul Constanta, aleea Pictor Nicolae Tonitza, nr. 4A (nr. cadastral 210657) + 4A lot 3 (nr. cadastral 225600) + 4 A lot 4 (nr. cadastral 224753) + 4 A lot 5 (nr. cadastral 224781).

În total se vor amenaja 38 de apartamente cu suprafaţa utilă mai mică de 100 mp. Din punct de vedere funcţional, imobilul proiectat este organizat astfel: parterul va găzdui trei apartamente, iar etajele 1 - 5, câte 7 apartamente pe nivel. Structura de rezistenţă propusă a imobilului este din cadre de beton armat cu planşee din beton armat pe fundaţii continue şi pernă de piatră spartă.



Închiderile exterioare sunt propuse a se realiza din zidărie de cărămidă Porotherm termoizolată la exterior cu polistiren expandat de 10 cm. Acoperişul va fi de tip terasă necirculabilă termoizolată şi hidroizolată. Finisajele exterioare vor fi tip tencuială structurată şi colorată în culori pastel sau alb. Tâmplăria va fi din PVC cu geam termoizolant. În scopul asigurării necesarului de locuri de parcare, se propune amenajarea unui spaţiu destinat parcării de autovehicule la nivelul cotei amenajate a terenului (parcări şi garaje).

În total, în limita amplasamentului studiat se vor amenaja 55 de locuri de parcare la nivelul cotei terenului amenajat. De asemenea, se propune amenajarea de spaţii verzi cu rol decorativ şi de protecţie în suprafaţă de cel puţin 30% din totalul suprafeţei de teren conform HCJC nr. 152/22.05.2013 privind stabilirea suprafeţelor minime de spaţii verzi aferente construcţiilor realizate pe teritoriul administrativ al judeţului Constanţa. În concluzie, se va amenaja o suprafaţă de aproximativ 516,2 mp de spaţii verzi cu rol decorativ şi de protecţie la nivelul cotei amenajate a terenului. Investitorii propun şi amenajarea de alei pietonale în suprafaţă de 42,6 mp.


Citește și

Dezbatere publică, organizată de APM Constanța, pentru investiția imobiliară a investitorilor Decebal și Maria Tapangea

Demersuri către APM Constanţa. Decebal şi Maria Tapangea vor ridica un bloc pe strada Pictor Nicolae Tonitza

În inima Constanţei, într-un cartier de case, doi investitori doresc să ridice blocuri de şase etaje!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii