Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Un cetățean cipriot și unul bulgar, reținuți la Constanța pentru trafic de migranți. Decizia, în cazul ambarcațiunii cu cetățeni irakieni depistată la Mangalia

ro

17 Aug, 2017 15:17 2055 Marime text
La data de 17.08.2017, procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor PETRIDIS PETROS, cetăţean cipriot şi SPASOV PETAR SPASOV, cetăţean bulgar, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
            - trafic de migranţi, prev. de art. 263 alin. 1 şi 2 lit. b Cod penal;
            - trecerea frauduloasă a frontierei de stat, prev. de art. 262 alin.1 Cod penal;
            - conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, prev. de art. 2 alin. 1 din Legea 191/2003;
            - punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă, prev. de art. 3 din Legea 191/2003.
 
În fapt, la data de 13.08.2017, organele de politie de frontiera din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră, în apele teritoriale ale României, în dreptul localităţii Mangalia ambarcaţiunea EMEK 1, pavilion Turcia.

S-a constatat că aceasta este o ambarcaţiune de agrement, de aprox. 17 metri lungime, condusă de inculpaţii PETRIDIS PETROS si SPASOV PETAR SPASOV, in care se aflau un număr de 69 cetăţeni irakieni, bărbaţi, femei şi copii.

Probele administrate în cursul urmăririi penale au relevat faptul că ambarcaţiunea a fost condusă din Turcia în România de cei doi inculpaţi care au navigat fără a deţine certificat internaţional de conducători de ambarcaţiune de agrement valabil şi nici certificate pentru echipaj minim de siguranţă şi în condiţiile în care numărul maxim de persoane ce putea fi transportat era de 4.

Migranţii au fost conduşi în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Constanţa.

”Menţionăm că sesizarea instanţei de judecată cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive reprezintă o etapă procesuală prevăzută de Codul de procedură penală, situaţie care nu poate înfrânge în niciun mod prezumţia de nevinovăţie” - au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. .

UPDATE: 

În cursul zilei de astăzi, inculpaţii au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii