Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou caz de trafic de migranți, în Timiș! Zeci migranți, transportați în mod ilegal

ro

26 Oct, 2023 15:42 698 Marime text
foto cu rol ilustrativ
Un nou caz de trafic de migranți a fost adus în atenția autorităților din Timiș, iar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus trimiterea în judecată a inculpatului K.V.

Pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți. Inculpatul, aflat în stare de arest preventiv, este acuzat că în data de 20 septembrie 2023 a transportat cu un autovehicul destinat mărfurilor, prin mijloace periculoase, 25 de migranți, în încercarea de a-i ajuta să treacă ilegal frontiera către Europa de Vest.


Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de PT Timiș:

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecat a inculpatului K.V., în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți.

În fapt a fost reținut că în data de 20 septembrie 2023, în jurul orei 00:10, inculpatul ar fi transportat cu un autovehicul destinat transportului de mărfuri, prin mijloace care pun în pericol viața, sănătatea și integritatea persoanelor, în Punctul de Trecere al Frontierei Cenad, pe sensul de ieșire din România, 25 migranți, în scopul ca aceștia să treacă ulterior ilegal frontiera spre Europa de Vest.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.                                                                         
           
Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.- se arată în comunicat. 


Citește și:

Caz de trafic de migranți în Timiș!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii