Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei migranţi găsiţi morţi! Anunțul serviciile de salvare maritimă

ro

31 Dec, 2023 08:16 785 Marime text
foto: Pexels
Trei imigranţi au fost găsiţi morţi într-o pirogă sâmbătă, în largul insulelor spaniole Canare, au anunţat serviciile spaniole de salvare maritimă, notează AFP.

Trei cadavre au fost descoperite de salvatori la sfârşitul după-amiezii la 314 kilometri sud de insula El Hierro, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciilor de salvare maritimă.

Pe aceeaşi ambarcaţiune, 15 supravieţuitori au fost salvaţi cu elicopterul şi transportaţi pe insula El Hierro, unii dintre ei înfometaţi sau în stare de hipotermie, a adăugat el, fără alte detalii.

Insulele Canare, situate la nord-vest de coastele Africii, se confruntă de la începutul lui octombrie cu o creştere drastică a sosirilor de migranţi ilegali, în contextul în care Ministerul de Interne spaniol a înregistrat o creştere anuală de 80% a numărului de sosiri pe insulele Canare, între 1 ianuarie şi 15 octombrie.

Potrivit agenţiei ONU pentru refugiaţi, peste 38.000 de migranţi din Africa au ajuns pe arhipelagul spaniol până acum în acest an. 



Citește și:

TimișBărbat cercetat pentru trafic de migranți



Sursa: Agerpres.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii