Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Migranţi sirieni depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă la frontiera terestră cu Bulgaria

ro

29 Dec, 2023 13:08 704 Marime text
Foto: Poliția de FrontierăÎn ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat două grupuri de migranţi, cetăţeni sirieni, totalizând un număr de opt persoane, (cinci bărbaţi, o femeie şi doi minori), care au trecut ilegal frontiera terestră din Bulgaria în România.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 28.12.2023, în jurul orei 12.30, polițiștii de frontieră au depistat, pe raza satului Esechioi, comuna Ostrov, din judeţul Constanţa, un grup de trei persoane (un bărbat, o femeie și o minoră) care se deplasa pe jos. Din verificări s-a constatat faptul că aceştia sunt cetăţeni sirieni şi au trecut fraudulos frontiera din Bulgaria în România. De asemenea, s-a constatat că un alt grup de cinci persoane au trecut fraudulos frontiera de stat.

„Urmare a măsurilor dispuse de reorganizare a dispozitivului de supraveghere  au fost reținute, în proximitatea frontierei, 5 persoane de sex masculin (4 adulţi şi un minor), care nu dețineau documente de identitate şi au declarat că sunt cetăţeni sirieni şi au trecut fraudulos frontiera bulgaro-română.

În cauză, se derulează activităţi de cercetare împreună cu autoritatea de frontieră a R Bulgaria. Totodată, se desfășoară cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă  Curtea de Apel Constanța pentru săvârşirea infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți“ - au mai precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Citește și: 

Județul ConstanțaDoi cetățeni români au încercat să introducă obiecte pirotehnice ilegal în țară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii