Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGI Doi cetățeni pakistanezi, depistați ilegal în Iași. Străinilor le-au fost emise decizii de returnare

ro

24 Oct, 2023 12:14 989 Marime text


Sursa foto: IGI

 
  • Potrivit  Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), la data de 21 octombrie a.c., polițiști de imigrări în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași (Serviciul Ordine Publică, respectiv Secția Regională de Poliție Transporturi Iași), polițiști din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași, au desfășurat o acțiune în gara din Iași, pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate. 

În cadrul acțiunii au fost identificate și verificate 28 de persoane, toți cetățeni străini.
 

„Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că doi cetățeni pakistanezi, de 22 de ani, respectiv 35 ani au intrat legal în România, în scop de muncă, însă nu au părăsit teritoriul țării noastre la expirarea dreptului de ședere conferit prin viză, aceștia continuând să desfășoare activități lucrative la societăți comerciale de pe raza județului”, informează IGI.

 
Ca urmare a celor constatate, străinilor le-au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile.
 

„De asemenea, la ieșirea din țară, pe numele acestora va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni”, mai menționează polițiștii.

 
Totodată, reprezentanții societății comerciale au fost invitați la sediul structurii de imigrări, în vederea clarificării situației.

Citește și
Cetățean marocan depistat ilegal în Satu Mare
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii