Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandat de arestare emis pe numele șefului CJC Viitorul lui Nicuşor Constantinescu, la mâna judecătorilor (rechizitorii)

ro

24 Jul, 2014 00:00 2189 Marime text
Judecătorii din cadrul Tribunalului Bucureşti au avut în atenţie, ieri, cea de-a treia cerere a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu. Ulterior deliberărilor, Tribunalul București a decis arestarea preventivă a șefului CJC. Mandatul nu este definitiv, el putând fi atacată la Curtea de Apel București. Tribunalul București a mai emis un mandat de arestare însă Curtea de Apel București a decis anularea acestuia. De menționat că azi, judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, va „tranşa“ contestaţia procurorilor DNA formulată împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, instanţă care, într-o altă cauză, a ridicat controlul judiciar luat faţă de Constantinescu. De menţionat că, în această perioadă, şeful CJC solicită Tribunalului Bucureşti prelungirea până la 1 octombrie a şederii sale în SUA, unde se află în prezent, din luna aprilie.
Preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.
De menţionat că, marţi seara, Consiliul Judeţean Constanţa a trimis mai multe imagini cu Nicuşor Constantinescu, precum şi documente din care reieşea că şeful CJC a fost supus unei proceduri de admitere de urgenţă în spital din cauza unei complicaţii medicale. „Domnul Nicuşor Constantinescu este în stare critică, dar stabilă. Studii adiţionale scot în evidenţă noi complicaţii, despre starea domnului Nicuşor Constantinescu, care necesită tratament urgent. Aşa cum am arătat şi anterior, domnul Nicuşor Constantinescu nu este stabil să călătorească din punct de vedere medical, el necesită supraveghere medicală atentă pentru o serie de afecţiuni şi complicaţiile care decurg din aceasta“, potrivit documentelor mai sus precizate.

Tot în SUA, Nicușor Constantinescu a fost filmat fumând o țigară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii