Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:23 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi decisivă pentru Nicuşor Constantinescu, şeful CJC (rechizitorii)

ro

31 May, 2016 00:00 1588 Marime text


Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, este aşteptat azi în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Magistraţii de la Curtea Supremă vor analiza azi contestaţia şefului CJC formulată împotriva mandatului de arestare preventivă emis de judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
Decizia de azi a Înaltei Curţi va fi definitivă.
 
De menţionat că, tot azi, la Curtea de Apel Constanţa este programat un nou termen în dosarul CMZ. În cazul în care Nicuşor Constantinescu va fi adus în faţa judecătorilor constănţeni, acesta va fi audiat azi, după care instanţa ar putea rămâne în pronunţare, în prezenta cauză.
 
În primă instanţă, şeful CJC a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare cu executare.
 
Într-un alt dosar, Ana Maria Trancă, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a decis efectuarea unor verificări la Penitenciarul Spital Poarta Albă, respectiv la Arestul Poliţiei Constanţa, cu privire la posibilitatea audierii lui Nicuşor Constantinescu prin videoconferinţă, în măsura în care nu va fi transportabil la termenul de judecată din data de 2 iunie.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în: Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1), pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014 (2), în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (3), în dosarul celor 19 persoane (persoane fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (4) şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (5). Ultimele patru dosare au fost instrumentate de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa.
 
Mai departe, şeful CJC este judecat, într-un alt dosar, al şaselea, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), din mai 2014, cauza fiind instrumentată de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii