Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:34 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 6 Jandarmii la casa lui Nicuşor Constantinescu! DNA cere arestarea şefului CJC (galerie foto + video)

ro

19 May, 2016 08:21 5801 Marime text
În această dimineaţă, un echipaj de la jandarmi a ajuns la casa lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC).
 
Se pune în aplicare mandatul de aducere la instanţă în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, unde a fost condamnat, în primă instanţă, de Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa, la 3,6 ani de închisoare cu executare.

UPDATE 6

La data de 19 mai 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au formulat propunerea de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestării preventive față de inculpatul CONSTANTINESCU NICUȘOR DANIEL, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată (vezi comunicat nr. 510/VIII/3 25 aprilie 2014).

Propunerea a fost înaintată Curții de Apel Constanța.

Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a încălcat în mod repetat una din obligațiile impuse prin Încheierea din 05.12.2014, emisă de Curtea de Apel Constanța, prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar şi anume aceea de a se prezenta la instanţa de judecată ori de câte ori era chemat.

Potrivit referatului de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura mai grea a arestării preventive, a rezultat că, de la data de 29 martie 2016 până în prezent, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel, cu rea credință, a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând faptul că este nedeplasabil ca urmare a unei intervenții chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol.
Instanța de judecată chiar a încercat să îl audieze pe inculpat în incinta sanatoriului, dar acesta din urmă nu a fost de acord.
Deși inculpatul pretindea că nu se putea deplasa, până în prezent acesta a părăsit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-și rezolva diverse „probleme personale ”.
De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultății, implicându-se foarte activ în organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea şi cazarea unor persoane, stabilirea numărului participanţilor, angajarea unei formaţii care să asigure fondul muzical, etc.
Mai mult într-o publicație locală au fost publicate ulterior fotografii realizate în aula facultății în care inculpatul apare poziționat pe unul dintre cele mai de sus rânduri ale sălii.
Din referatul procurorilor se desprinde concluzia că, în perioada respectivă, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a fost perfect capabil din punct de vedere fizic să se deplaseze în afara sanatoriului balnear atunci când interesele personale i-au dictat-o, însă a refuzat de mai multe ori să se prezinte în instanţă pentru a participa la procedura în cadrul căreia chiar el a insistat să fie audiat, urmărind cu rea credinţă tergiversarea cauzei.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

UPDATE 5

Din câte se pare, procurorii ar fi luat în colimator mai mulţi medici din spital.

UPDATE 4
 
Dosarul a fost amânat pentru ziua de mâine, ora 15.00

UPDATE 3
 
DNA cere înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv faţă de şeful CJC. Acesta va fi citat şi va fi emis un nou mandat de aducere pentru Nicuşor Constantinescu.

UPDATE 2
 

Potrivit surselor noastre, Nicuşor Constantinescu este internat la secţia urologie.

UPDATE 1, ora 8.30
 
În urmă cu câteva minute, jandarmii au plecat şi se îndreaptă spre instanţă.
 
Vom reveni cu informaţii.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi:

Oficial de la DNA
Propunere arestare Nicușor Daniel Constantinescu
Jandarmii, la spital după Nicuşor Constantinescu

Jandarmii îl vor căuta azi pe Nicuşor Constantinescu cu mandat de aducere la instanţă (rechizitorii)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 19 May, 2016 14:32 Daca asta-i casuta omului, atunci Casa Poporului este o biata coliba .....