Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:33 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pastilă amară pentru DNA Judecătoarele Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu au fost achitate!

ro

26 May, 2016 00:00 1670 Marime text


Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu, judecătoare din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, au fost achitate!
 
Decizia a fost luată de judecătoarea Luminiţa Cristiu Ninu, din Curtea de Apel Bucureşti, şi nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu au fost trimise în judecată de DNA, la jumătatea lunii aprilie 2014, alături de Veronica Cîrstoiu, fost magistrat al instanţei mai sus precizate. Faţă de Veronica Cîrstoiu, dosarul a fost disjuns.
 
În luna noiembrie a anului 2014, judecătoarea Luminiţa Cristiu Ninu a anulat primul mandat de arestare preventivă emis pe numele lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Într-un alt dosar, instrumentat tot de procurorii DNA, Veronica Cîrstoiu a fost condamnată de Adriana Ispas, fostul preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare. În prezent, această cauză se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, la data de 22 februarie 2012, inculpatele, în calitate de judecători la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I Penală, au falsificat, cu prilejul redactării, decizia penală nr. 381/22.02.2012, pronunţată în dosarul nr. 9972/2/2011“.
 
„Decizia viza admiterea contestaţiei în anulare depuse de Nuţu (fost Staicu) Dinel faţă de o hotărâre prin care, anterior, un alt complet al aceleiaşi instanţe îl condamnase definitiv la pedeapsa închisorii pe o durată de şapte ani. Falsificarea s-a realizat prin: atestarea unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului constând în aceea că au consemnat, în mod nereal, că obiectul tuturor dosarelor penale luate în considerare la invocarea autorităţii de lucru judecat a avut la bază aceeaşi sesizare, cu acelaşi conţinut, aceeaşi situaţie de fapt (cesiune de creanţe şi obţinerea de credite), acelaşi prejudiciu (107.175.372.000 de lei, respectiv 80.536.563.000 de lei), aceleaşi părţi, aceleaşi societăţi comerciale, acelaşi probatoriu, aceeaşi parte civilă (Banca Internaţională a Religiilor SA)“, potrivit DNA.
 
„Cu acelaşi prilej, inculpatele şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin aceea că au desfiinţat, în mod ilegal, trei hotărâri judecătoreşti şi că au anulat mandatul de executare a pedepsei de şapte ani de închisoare emis pe numele lui Nuţu (Staicu) Dinel. Acest lucru a avut drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit de către acesta din urmă, prin exonerarea de executare a unei pedepse privative de libertate şi de plata despăgubirilor civile în cuantum de 18.839.684,5 lei către Banca Internaţională a Religiilor SA, prin lichidator judiciar“, se mai arată în documentele procurorilor.             

Ti-a placut articolul?

Comentarii