Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A deschis dosarul „Retrocedările din Constanţa” Judecătorul care ar fi băut cafea la Cotroceni solicită menţinerea în funcţie

ro

09 Dec, 2013 00:00 2720 Marime text
Magistratul Stan Mustaţă, judecător în cadrul Secţiei a II-a penale din Curtea
de Apel Bucureşti, solicită acordarea avizului anual pentru menţinerea în funcţie, după împlinirea vârstei de 65 de ani.


Cererea judecătorului a ajuns în atenţia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii. După cum menţionam şi în ediţiile trecute, Stan Mustaţă, fostul şef al Secţiei I penale din Curtea de Apel Bucureşti, a fost vehiculat ca fiind unul dintre cei doi magistraţi care s-au întâlnit la cafea cu preşedintele României, Traian Băsescu, la Cotroceni. Potrivit ziuanews.ro, întâlnirea a avut loc înainte de numirea judecătoarei Livia Stanciu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a judecătoarei Aida Popa ca vicepreşedinte al instanţei supreme. În ultima perioadă, numele judecătorului Mustaţă a fost legat de mai multe dosare „grele”, cum ar fi cauza Rafo Oneşti, în care omul de afaceri Corneliu Iacobov a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 7 ani de detenţie, cauza „Dinel Staicu”, dar şi „Retrocedările din Constanţa”, în care procurorii Anticorupţie au deferit justiţiei circa 40 de inculpaţi. În acest proces, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a 37 de inculpaţi în legătură cu presupusa restituire şi atribuirea „nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză”. Referitor la acest ultim dosar, în şedinţa din data de 29 octombrie, completului de judecată 17F Continuitate al Curţii de Apel Bucureşti (care judecă această cauză) a fost condus de judecătorul Stan Mustaţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii