Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:49 21 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interceptările SRI, menţinute în dosarul lui Stan Mustaţă! I-a judecat pe Radu Mazăre şi pe Nicuşor Constantinescu

ro

15 Apr, 2016 00:00 3015 Marime text


Valentin Horia Şelaru, Ilie Iulian Dragomir şi Francisca Vasile, judecători ai Curții Supreme, au acordat, ieri, un nou termen în dosarul în care Stan Mustaţă, fostul şef al Secţiei I Penale din Curtea de Apel Bucureşti, a fost condamnat, în primă instanţă, la zece ani şi opt luni de închisoare, cu executare.
 
Ieri, Curtea Supremă a respins, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 13, teza a II-a din OUG nr. 6/2016 şi art. 281, alin. 4 Cod procedură penală. Mai mult decât atât, instanţa a respins şi cererea de excludere a probelor constând în interceptările ambientale puse în executare de Serviciul Român de Informaţii.
 
Alături de fostul judecător Stan Mustaţă, în acest dosar au mai fost condamnaţi Mariana Curea, fost grefier al Curţii de Apel Bucureşti, la patru ani şi patru luni de închisoare, cu executare, Ion Boraciu, la nouă ani de detenţie, Florian Alexandru, la şase ani şi patru luni de închisoare, şi Ciprian Moraru, din Constanţa, la doi ani de închisoare.
 
Stan Mustaţă a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul de combatere a corupţiei, el fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, şase infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă.
 
Mustaţă este unul dintre foştii judecători ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa. În acest dosar, printre cei aproape 40 de inculpaţi se află Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii