Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial (Şi) a patra-i cu noroc

ro

14 Jul, 2015 00:00 1549 Marime text
Weekend-ul trecut a îmbogăţit sportul constănţean cu câteva rezultate de marcă. Luptele, cu nouă medalii (patru de aur, una de argint şi patru de bronz) obţinute la Campionatul Naţional de cadeţi, de la Constanţa, şi atletismul, care a urcat de trei ori pe treapta a treia a podiumului la Naţionalele de juniori III de la Cluj, au fost, ca de obicei, la înălţime, iar cireaşa de pe tort au pus-o Horia Tecău, cu al său senzaţional titlu de la Wimbledon, şi echipa de rugby Tomitanii Constanţa, din nou campioană naţională. 

Performanţa remarcabilă a lui Horia şi a rugbyştilor pregătiţi de Cristian Cojocaru şi de Adrian Tinca au în comun, pe lângă valoare, ştiinţă şi perseverenţă… cifra patru. Tecău a devenit campion de seniori la Wimbledon din a patra încercare, după trei finale pierdute, în anii 2010, 2011 şi 2012, iar Tomitanii au cucerit la Mangalia, la categoria de vârstă până în 18 ani, al patrulea titlu naţional, după izbânzile de la Under-14 (din sezonul 2011/2012, din Circuitul Naţional de mini-rugby), Under-16 (2012/2013) şi Under-17 (2013/2014).

A patra-i cu noroc, s-ar putea spune în cazul lui Horia, dar norocul şi l-a făcut singur. După două titluri la juniori, în 2002 şi 2003, la prestigiosul turneu de la Wimbledon, jucătorul de 30 de ani a cunoscut consacrarea pe iarba londoneză şi la seniori. Visul său a devenit realitate, succesul arătând că precedentele trei finale şi nenumăratele titluri anterioare obţinute la alte turnee nu au fost întâmplătoare. Horia şi-a găsit, în sfârşit, cel mai bun partener de dublu, el şi olandezul Jean-Julien Rojer fiind apropiaţi ca vârstă, având aceleaşi obiective şi fiind animaţi de o motivaţie puternică. În acelaşi timp, sunt buni prieteni în afara terenului, ceea ce a consolidat parteneriatul lor sportiv. În plus, au căpătat încredere mare în forţele lor. Tecău a declarat că încă din primul meci de la Wimbledon a simţit că acesta va fi turneul lor. E clar, a venit şi ziua lui Horia. El e regele acum.

De cealaltă parte, rugbyştii de la Tomitanii îşi continuă domnia în România. Nimeni nu reuşeşte să-i detroneze. De patru ani, Tomitanii sunt cei mai buni. O generaţie de excepţie, care creşte de la an la an şi care se face tot mai bună. Eternii campioni. Sportivii care ar putea ţine numele Farul Constanţa în viaţă. Schimbul de mâine în rugby-ul constănţean, alături de elemente valoroase şi de la alte cluburi locale. Tomitanii sunt o adevărată familie, se au ca fraţii. Băieţi modeşti, muncitori, pentru care cele patru titluri naţionale şi convocările de la loturile naţionale vorbesc de la sine. Un grup unit, din care antrenorii Cojocaru şi Tinca au ştiut să scoată ce-i mai bun şi pe care-l pun excelent în valoare în folosul rugby-ului constănţean şi al celui românesc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii