Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mişcări de comandanţi în cele mai importante unităţi militare ale Dobrogei Cine va prelua comanda Statului Major al Forţelor Navale, a Comandamentului Flotei şi a Brigăzii 34 Mecanizate

ro

30 Nov, 2013 00:00 6497 Marime text
În Monitorul Oficial al României au fost publicate, ieri, mai multe decrete de avansare în grad a unor amirali din cadrul Marinei Militare şi a unor generali, ca urmare a semnării acestora de către preşedintele României, Traian Băsescu.

 Printre decretele semnate se află şi cel privind înaintarea în gradul de amiral - cu patru stele, la trecerea în rezervă, a viceamiralului - cu trei stele Aurel Popa. Acesta a fost şeful Statului Major al Forţelor Navale.
Potrivit unor surse din interior, locul său va fi preluat de contraamiralul de flotilă - cu o stea Alexandru Mîrşu din Ministerul Apărării Naţionale, fostul comandant al comandamentului Flotei.

Până la numirea lui Mîrşu, şeful Statului Major al Forţelor Navale va fi contraamiralul de flotilă Cristea Cucoşel, locţiitor al şefului aceleiaşi instituţii. După trecerea lui Mîrşu pe funcţia de comandant al Statului Major al Forţelor Navale, locul lui va fi luat de comandorul Custură Savu Ion. De menţionat că, joi, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat şi decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă - cu o stea Vasile Hermeneanu din Ministerul Apărării Naţionale, fostul comandant al Brigăzii 9 Mecanizate Mărăşeşti din Constanţa. Potrivit regulamentelor militare, locul său va fi luat de colonelul Vasile Vreme, actualul şef de Stat Major la Brigada 9 Mărăşeşti.

Tot în Monitorul Oficial al României a mai fost publicat, ieri, şi decretul numărul 967 privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele, la trecerea în rezervă, a generalului-maior - cu două stele Virgil Bălăceanu, fostul comandant al Brigăzii Multinaţionale din Sud-Estul Europei (SEEBRIG), dar şi al Brigăzii 34 Infanterie, consilier al ministrului Apărării. Un alt decret publicat în Monitorul Oficial a fost cel privitor la înaintarea în gradul de viceamiral - cu trei stele, la trecerea în rezervă, a contraamiralului - cu două stele Niculae Vâlsan, fost locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Navale.

Nu este de trecut cu vederea faptul că, tot ieri, a fost publicat şi decretul privind înaintarea în gradul de contraamiral - cu două stele, la trecerea în rezervă, a contraamiralului de flotilă - cu o stea Corneliu Bocai, şeful Instrucţiei şi Doctrinei la Statul Major al Forţelor Navale.
În Monitorul Oficial a fost publicat şi decretul privind înaintarea în gradul de contraamiral - cu două stele, la trecerea în rezervă, a contraamiralului de flotilă - cu o stea Petruş-Dan Popescu din Ministerul Apărării Naţionale.
Potrivit Monitorului Oficial, toţi cei mai sus menţionaţi sunt avansaţi în grad şi trecuţi în rezervă începând cu data de 1 decembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii