Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia numirii lui Mihnea Drumea ca administrator al Portului Constanța, publicată în Monitor. Acționarul Fondul Proprietatea nu a participat la AGA

ro

01 Jul, 2023 00:00 2075 Marime text
  • AGA Portului Constanța a aprobat situațiile financiare ale companiei pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2022, dar și propunerea privind repartizarea profitului pe anul 2022.
Decizia prin care Mihnea Claudiu Drumea a fost numit administrator provizoriu al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA a fost publicată în Monitorul Oficial al României!
 
Hotărârea a fost luată în cadrul Adunării Generale a Acționarilor din 26 mai 2023 și a fost publicat în MOf. Nr. 2840 din 28 iunie 2023.
 
Se precizează în informațiile oficiale că „acționarul Fondul Proprietatea, acționar deținător al unui număr de 6.466.226 de acțiuni, reprezentând 20% din capitalul social, nu a participat și nici nu a transmis vot prin corespondență“.
 
AGA Portului Constanța a aprobat situațiile financiare ale companiei pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2022, dar și propunerea privind repartizarea profitului pe anul 2022.
 
Totodată, s-a aprobat descărcarea de gestiune a administratorilor companiei pentru activitatea desfășurată în exercițiul financiar respectiv și s-a luat act de încetarea mandatului lui George Niculescu la data de 21 aprilie 2023, ca urmare a demisiei, acesta fiind numit la conducerea ANRE.
 
În cadrul aceleiași ședințe, a fost aprobată numirea lui Mihnea Claudiu Drumea în funcția de membru provizoriu al CA, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la șase luni.
 
Numirea este valabilă de pe 29 mai 2023 și până pe 28 septembrie 2023, inclusiv.
 
AGA a mai stabilit „ca indemnizaţia fixă lunară brută a administratorului provizoriu numit să fie în sumă de 10.636 lei, numai dacă cuantumul acesteia nu depăşeşte de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată, conform obiectului principal de activitate al C.N. Administraţia Porturilor Maritime - S.A. Constanţa, la nivel de clasă, conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii, şi cu încadrarea în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli aprobat“.
 
Despre CN APM Constanța SA
 
Registrul Comerțului consultat la zi arată că -achetul majoritar de acțiuni al CN APM Constanța SA, de 80%, este deținut de Ministerul Transporturilor, în timp ce Fondul Proprietatea are o cotă de participare la beneficii și pierderi de 20%.
 
Din Consiliul de Administrație al Portului Constanța fac parte Constantin Chirilă, Elena Vlad, Adrian Daniel Gavruță, Cătălin Diaconu, Suryan Omar Dede, Dan Alexandru Catană, Mihnea Claudiu Drumea, Daniela Șerban, Costel Stanca, Florin Goidea și directorul FlorinVizan.
 
Auditorul CN APM Constanța SA este compania TSG Romania Assurance & Advisory Business Services SRL, din București, reprezentată de cetățeanul britanic Seferis Christodoulos Constandinou.
 
CN APM Constanța SA se ocupă de activități de servicii anexe transportului pe apă și are mai multe sucursale în Portul Constanța.
 
În Predeal, compania deține un Centru de Pregătire Profesională, în Vila Anghel Saligny Pârâul Rece.
 
În 2021, s-au înregistrat creșteri pe toate planurile față de anul precedent: numărul angajaților a crescut la 889, profitul a ajuns la 130.460.821 de lei, față de 130.290.270 de lei, iar cifra de afaceri a crescut și ea la peste 418 milioane de lei.
 
În 2022 numărul salariaților a crescut la 896, profitul a scăzut însă, fiind de 114.510.926 de lei, iar cifra de afaceri a fost peste 479 de milioane de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
AGA la CNAPMC
Mihnea Drumea, numit în funcția de administrator provizoriu al Portului Constanța

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii