Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va prelua frâiele RATC Constanţa? Printre favoriţi, Flaviu Hoţopan, fost director al Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti (document)

ro

18 Sep, 2014 00:00 8407 Marime text
Săptămâna trecută, în şedinţa Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa (RATC), directorul general Cristian Ovidiu Tănase şi-a prezentat demisia din funcţie.
 
Acesta va rămâne în preaviz timp de 45 de zile, după care se va întoarce la şefia Direcţiei de Învăţământ din cadrul RAEDPP, funcţie pe care a deţinut-o înainte de a conduce regia de transport. Numit în funcţia de director al RATC Constanţa în luna mai 2013, Ovidiu Tănase a încercat să aducă mai multe modificări şi reorganizări regiei, pentru a ieşi din impasul economic în care aceasta se află. Dar cine va prelua frâiele conducerii RATC Constanţa? Gura târgului vorbeşte că postul de director general este „vânat“ de Flaviu Hoţopan. Fost director al Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti, demis de fostul ministru al Transporturilor Dan Şova, în luna aprilie a acestui an, Flaviu Hoţopan a fost angajat pe data de 1 iunie la RATC Constanţa, în calitate de consilier economic al directorului general Ovidiu Tănase. Contactat telefonic, Flaviu Hoţopan a ţinut să precizeze: „Nu discut cu presa la telefon“. „Sunt speculaţii. Nu ştiu dacă voi deveni sau nu director al RATC Constanţa. Nu confirm, nici nu infirm“, ne-a spus Flaviu Hoţopan. La rândul său, Ovidiu Tănase, care este şi membru al Consiliului de Administraţie, a precizat că noul director va fi ales de CA. „Viitorul director va fi ales de Consiliul de Administraţie în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 109 din 2011. Dar, deocamdată, nu se ştie cine va fi ales. Nici nu ştiu cine îşi doreşte postul. Eu, unul, nu m-am răzgândit în privinţa demisiei“, ne-a dezvăluit Ovidiu Tănase.

 Averea lui Flaviu Hoţopan

 Din declaraţia de avere completată în anul 2013, aflăm că Flaviu Hoţopan deţine cota parte de ½ dintr-un teren intravilan de 6.400 de mp şi cota parte de 3/6 din alt teren intravlian de 1.080 mp. La acestea de adaugă şi cota parte de 3/6 dintr-o casă de locuit. În declaraţia de avere nu se precizează localitatea în care sunt situate terenurile şi casa. Flaviu Hoţopan conduce un automobil Volkswagen Golf, fabricat în 2004. Printre bunuri se mai numără bijuterii în valoare de 10.000 de euro, dar şi arme de vânătoare de 10.000 de euro. În anul fiscal 2012 a câştigat suma de 21.781 de lei de la SN Aeroportul Internaţional Traian Vuia SA.

 Problemele financiare ale RATC Constanţa

 RATC Constanţa se confruntă cu grave probleme financiare. Pe data de 22 mai 2013, mii de locuitori ai municipiului Constanţa au aşteptat ore în şir autobuzele RATC. Motivul a fost greva spontană, organizată de angajaţii Regiei, care au refuzat să-şi înceapă activitatea până la orele prânzului. Printre revendicările angajaţilor s-au numărat majorarea salariilor cu 60%, acordarea sporului de noapte, a sporului de vechime, de muncă grea, a primelor de vacanţă şi a tichetelor de masă, de care nu mai beneficiază din anul 2008. În urma presiunii celor câteva sute de protestatari, care au refuzat să iasă cu autobuzele pe trasee, directorul general Ovidiu Tănase a semnat deciziile de suspendare din funcţie a şefului de autobază Gevat Bari, a şefului Corp Control Cornel Marin şi a şefului Birou Administrativ Nicolae Vatră. Liderul de sindicat Timur Ibram, şi-a dat demisia, motivând că nu-i mai poate reprezenta pe sindicalişti. Din dorinţa de a aduce regia pe linia de plutire, Ovidiu Tănase a adus şi câteva schimbări: comasarea a patru linii RATC, asigurarea Internetului gratuit pe toate autobuzele regiei, dar şi achiziţionarea biletului de călătorie prin SMS. Astfel, din 1 aprilie, în loc de patru linii de autobuz (2, 5, 40, 43), constănţenii au la dispoziţie două linii comasate. Începând cu 12 mai, RATC a lansat un serviciu disponibil non-stop, prin care călătorii au posibilitatea achiziţionării de bilete prin SMS şi a abonamentelor de o zi. La acestea se adaugă şi serviciul gratuit de Internet pentru călători pe toate cele 180 de autobuze ale Regiei. La începutul anului, Regia a câştigat, definitiv şi irevocabil, o serie de procese cu Casa Judeţeană de Pensii Constanţa. Astfel, instituţia ar urmă să plătească peste 2.300.000 de lei către RATC.
 
Sursa foto: ziuacargo.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dragoș 18 Sep, 2014 18:28 Este un foarte bun specialist ma bucur pt el sa aud asta un om integru si onest sper sa reuseasca si aici ca peste tot !!! Păcat ca oameni ca el nu sunt lăsați sa isi fac treaba tot timpul
  • Cristina 18 Sep, 2014 12:17 Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi!
  • Aeroplan 18 Sep, 2014 08:01 Este un mare specialist, economist, fost director dezvoltare la aeroportul din Timisoara.... amic cu diversi de prin Constanta....cu microbuze