Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitația pentru autobuzele electrice nu s-a încheiat. Primăria Constanța demarează amenajarea stațiilor de reîncărcare. Unde vor fi situate acestea?

ro

01 May, 2020 00:00 3111 Marime text

Primăria Constanța pregătește o licitație privind serviciul de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie a instalaţiilor de utilizare-coloane electrice alimentare , punctelor de conexiune şi montare a staţiilor de reîncărcare aferente proiectului "Achiziţie de mijloace de transport public-autobuze electrice cu lungimea de 12 m.l." şi "Achiziţie de mijloace de transport public-autobuze electrice cu lungimea de 10 m.l."
Încă de anul trecut împreună cu alte orașe din țară, Primăria Constanța a inițiat achiziție directă pentru serviciului de informare aferent proiectelor „Achiziție mijloace de transport - autobuze electrice - 12 m, Alba Iulia, Buzău, Constanța, Ploiești”, respectiv „Achiziție mijloace de transport – autobuze electrice – 10 m, Alexandria, Brăila, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Slobozia”.
Locaţii vizate pentru amenajarea stațiilor de reîncărcare sunt strada Cişmelei cap linie RATC, strada Theodor Burada/Gării cap linie RATC şi strada Industrială garaj RATC. Autoritate contractanta: Municipiul Constanţa, b-dul Tomis nr.51.
La Constanța cele 20 de autobuze electrice de 12 metri care vor deservi liniile 43M, 100 și 100C. Potrivit directorului general al RATC , Bogdan Niță, aceste linii au fost alese în urma unui studiu realizat încă de acum un an și jumătate.
„Alegerile liniilor 43M, 100 și 100C au avut la bază și un considerent de ordin tehnic, legat de posibilitatea de amplasare a stațiilor de încărcare rapide, care vor fi amplasate, de pildă, la capele de linie de la Gară sau de la Cireșica. Vom avea de asemenea 41 de stații de încărcare lentă în baza RATC, unde autobuzele vor fi încărcate pe timp de noapte”, a precizat Bogdan Niță.
Pentru celelalte 21 de autobuze electrice de 10 m, care face obiectul unei alte achiziții a Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, RATC analizează viitoare rute. Sunt luate în acest moment în discuție, liniile 42, 3 și 5B, potrivit directorului Regiei de transport public în comun.
Obiect consultării este stabilirea unui cost estimativ pentru această achiziție. Dată limită de transmitere propuneri este 06.05.2020 Dată limită consultare este 08.05.2020. Consultarea se va desfășura în sistem electronic/e-mail, orice persoană/organizație interesată având posibilitatea de a transmite oferta de preț în vederea determinării valorii estimate a serviciului. Rezultatul consultării va fi publicat pe www.elicitație.ro.

Citește și:

Primăria Constan
ța inițiază achiziție directă. Proiectele de cumpărare a autobuzelor electrice bat pasul pe loc, dar toacă bani publici
 
Asocierea de firme a fost descalificată în etapa tehnică Licitaţia pentru autobuzele electrice care urmau să circule şi în Constanţa a fost anulată

MDRAP a lansat achiziţia publică Companii din Franţa, Turcia, Polonia şi Cehia se bat pentru autobuzele electrice care vor ajunge la Constanţa
 
Modificări. Proiectele privind achiziţia de autobuze electrice, din nou pe masa aleşilor locali constănţeni (documente)

Anul acesta, MDRAP organizează licitaţia Achiziţia autobuzelor electrice pentru municipiul Constanţa, din nou la mapa aleşilor locali! (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii