Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Cod Roșu/Portocaliu/Galben. Mii de intervenții ale militarilor și angajaților din ministerul de interne. Bilanț

ro

09 Jan, 2017 12:07 2691 Marime text
La acest moment nu mai sunt persoane blocate pe căile de transport rutiere.
 
În Medgidia, județul Constanța, șapte persoane ale căror autoturisme au rămas blocate din cauza ninsorii sunt cazate la un hotel din localitate, potrivit unui comunicat al MAI.
 
Au fost redeschise circulației auto, în condiții de iarnă, autostrăzile A2 și A4.
 
În acest moment nu mai există niciun drum național închis circulației auto.
 
 
La nivel național, acționează 26 de echipe de intervenție pentru remedierea avariilor la rețeaua de alimentare cu energie electrică, care afectează 8 localități din 5 județe, respectiv 1.178 consumatori (cele mai multe în județul Constanța – 6 localități cu 1.112 consumatori).
 
 
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivel național, au acționat 14.436 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne (7.303 de polițiști, 4.567 pompieri și 2.566 de jandarmi) cu 6.651 mijloace (3.302 poliție, 2.320 pompieri și 1.029 jandarmi). Acestea au intervenit în sprijinul populației și al autorităților locale pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice severe.
 
În urma reanalizării situației operative, mijloacele tehnice care acționează  în județul Constanța au fost suplimentate cu 5 șenilate de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Mureș, Giurgiu, Prahova, Neamț și Harghita și 6 autofreze din județele Iași, Bacău, Olt, Dâmbovița, Botoșani și Neamț.
 
Au fost efectuate 7.839 de intervenții medicale (serviciile de ambulanță - 6.990 și SMURD - 849), din care 210 pentru gravide și 41 persoane dializate.
 
Totodată, Ministerul Apărării Naționale a acționat, în perioada 6-9 ianuarie, pentru ajutarea populației și înlăturarea efectelor căderilor masive de zăpadă, în județele Constanța și Brăila, cu circa 200 de militari și 48 de mijloace tehnice de mare putere - autocamioane 6x6, autotrailere, autofreze şi şenilate, din unități ale Forțelor Terestre, Forțelor Aeriene și Forțelor Navale.
 
Ultimele două intervenții, desfășurate în sprijinul echipelor ENEL în vederea restabilirii conexiunilor la sistemul de alimentare cu energie electrică a localităţilor rămase fără curent, au fost încheiate în această dimineață în zona localității Viroaga și pe ruta de comunicații Fetești – Cernavodă – Rașova – Ioan Corvin – Băneasa, din județul Constanța.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii