Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O dramă verdiană şi o călătorie muzicală în Rusia, în weekend, la Teatrul „Oleg Danovski“

ro

23 Mar, 2017 00:00 3501 Marime text
La final de săptămână, Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ îi invită pe iubitorii muzicii în sala de spectacole pentru a petrece seri de neuitat, sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00, în compania muzicii italiene şi ruse.

Seara de sâmbătă îi este dedicată celebrului şi nefericitului bufon Rigoletto, a cărei singură bucurie în viaţă poartă un singur nume, Gilda, inocenta sa fiică ce cade în capcana iubirii întinsă de frivolul duce de Mantua. În rolul principal, publicul îl va urmări pe baritonul bucureştean Ştefan Ignat, tenorul ieşean Florin Guzga îi va împrumuta vocea sa ducelui de Mantua, pus mereu pe cuceriri facile, iar delicata Gilda va fi întruchipată de soprana constănţeană Laura Eftimie. Basul Constantin Acsinte va fi Sparafucile, iar mezzosoprana Lucia Mihalache o va reda pe senzuala Maddalena.
 
Din distribuţia spectacolului de operă verdian mai fac parte: Gabriela DobreLaurenţiu SeverinMarius EftimieAndrei BăicanIulian Bratu şi Ionela Duma. La pupitrul dirijoral se va afla Yusuke Kumehara, din Japonia.
 
Duminică, publicul se va lăsa sedus de farmecul muzicii din marea Rusie. Spectacolul „Marussia. Din sufletul Rusiei“ îi va aduce în faţa publicului pe îndrăgiţii artişti lirici constănţeni: Elena RotariStela Sîrbu, Laura Eftimie, Doru IfteneRăzvan Săraru, Marius Eftimie şi Bogdan Ocheşel, alături de care se vor afla colegi bucureşteni Stefan PopovOrest Pâslariu şi Arnold Mack. Conducerea muzicală va fi asigurată de maestrul Lucian Vlădescu.

8 lei biletul pentru copii şi elevi

Biletele pentru fiecare dintre cele două spectacole au preţuri de 20, 25, 30 şi 40 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală. Studenţii, pe baza carnetului vizat la zi, şi pensionarii, pe baza talonului de pensie, vor plăti pe un tichet 15 lei. Mai mult, pentru copii, dar şi pentru elevii care vor prezenta carnetul de note vizat la zi, preţul unui bilet este de doar 8 lei.
 
Sursă foto: Facebook - Teatrul „Oleg Danovski“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii